El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pugen lleugerament els ingressos tot i reduir-se la pressió a les UCI
  • CA

La pandèmia segueix sota control i la possibilitat d’una sisena onada aquesta tardor s’allunya. Tot i així, aquest diumenge el Departament de Salut ha declarat 14 hospitalitzats més a causa de la Covid-19 en les darreres 24 hores. Les Unitats de Cures Intensives, però, s’alliberen i ja hi ha 3 crítics menys ingressats. Els crítics, per tant, passen d’un total de 210 a 207, una xifra molt menor a la registrada durant la cinquena onada, quan van superar els 1.000 ingressats. D’aquesta manera es redueix la pressió assistencial i els hospitals es destensen després d’uns mesos molt complicats.

En paral·lel, el Departament de Salut ha notificat 386 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 906.987. Durant el cap de setmana es fan menys proves diagnòstiques, el que dificulta tenir un control real de les dades de la pandèmia.

La resta d’indicadors també són positius. L’Rt, un dels indicadors clau, baixa una centèsima fins a 0,87, i el risc de rebrot continua lleugerament a la baixa i se situa en 76, quatre punts menys que fa 24 hores. Salut ha notificat 14 morts en les últimes hores, el que eleva el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia a 23.820 persones.

El 2,93% de les proves que s’han fet en la darrera setmana han donat positiu, una xifra molt positiva per als epidemiòlegs. La incidència acumulada a 14 dies també es redueix, passant de 95,67 a 92,32. La incidència acumulada a 7 dies baixa de 42,39 a 40,33.

Així, tots els indicadors són positius, i no s’espera que la lleugera pujada dels ingressos a planta afecti a la favorable evolució de les dades epidemiològiques. La Covid, per tant, segueix apagant-se a poc a poc a Catalunya i segons els indicadors de l’Organització Mundial de la Salut, està sota control en situar-se per sota dels 250 casos per cada 100.000 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa