El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protesta a Vila-seca contra la sentència del TSJC contra la immersió
  • CA

Més de 150 persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de l’Església de Vila-seca per protestar contra la sentència del TSJC que obliga a l’Institut Ramon Barbat i Miracle a impartir el 25% de les classes en castellà en un curs de quart d’ESO. En la protesta hi han participat famílies afectades, les quals han denunciat que la resolució judicial vulnera els drets lingüístics dels seus fills. “Volem una escola inclusiva en català, el català és una llengua menystinguda i a Vila-seca molt més”, ha assegurat la Pilar Murcia, mare d’una alumna d’aquest centre educatiu. Les famílies i els representants del sindicat d’USTEC també han reclamat al Departament d’Educació que vetlli per l’escola pública i en català.

Segons la sentència l’escola haurà de fer el 25% de les classes en castellà per a tots els alumnes de l’aula on estudia el nen de la família que va posar la denúncia. El TSJC obliga, doncs, l’institut a “adequar el projecte lingüístic” a les exigències de la sentència per “incloure el castellà com llengua vehicular en una proporció raonable”.

A principis del mes de desembre el tribunal va estimar parcialment el recurs presentat per una altra família, com en el cas de l’escola Turó del Drac a Canet de Mar, a Cubelles. En aquell cas el tribunal va anul·lar també el projecte lingüístic vigent “atès que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial conjuntament amb el català”. En la sentència, el tribunal reconeixia el dret de l’escolar a rebre, durant l’ensenyament obligatori i en els grups de que formi part, un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular en proporció raonable, que queda fixada en el 25%. La decisió és similar a la seguida pel tribunal en ocasions anteriors, la darrera a Canet i l’última a Vila-seca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa