Prieto-Alhambra: “Les mesures a Catalunya i Espanya pel Nadal són clarament insuficients”

El professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d'Oxford diu que "la nova soca no hauria de tenir impacte sobre l’efectivitat de les vacunes"

El professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford Daniel Prieto-Alhambra ha assegurat aquest matí que “les mesures que hi ha a Catalunya i a Espanya per encarar les festes de Nadal són claríssimament insuficients“, i ha demanat a la ciutadania que faci “un pas endavant” i intenti “minimitzar els contactes amb gent vulnerable”. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha manifestat que el conseller Miquel Sàmper “té raó” quan va dir que va ser “un error” no allargar el confinament durant el pont de la Puríssima, i ha afirmat que cal aprendre d’això i aplicar-ho al Nadal.

Per altra banda, Prieto-Alhambra ha dit que la nova soca del coronavirus trobada al Regne Unit “no hauria de tenir impacte sobre l’efectivitat de les vacunes”. De fet, ha explicat que encara que sigui més contagiosa, “no és més mortal”. Ara bé, el fet que sigui més contagiosa provoca que ara sigui més necessari que un percentatge més elevat de la població es vacuni.

Nou comentari