El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària i la incidència es mantenen a la baixa
  • CA

La pressió hospitalària continua a la baixa a Catalunya, segons mostren les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts. Un total de 21 persones han sortit dels hospitals i per tant hi ha 717 pacients amb Covid-19 als centres hospitalaris del país. A les UCIs la situació també millora amb sis pacients crítics menys i un total de 260 llits ocupats. El risc de rebrot baixa fins a 91 i la incidència acumulada a 14 dies també retrocedeix, en aquest cas cinc punts fins a 106,95 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat també ha caigut lleugerament fins a 3,40%.

Pel que fa als nous casos confirmats per proves PCR i TA, Salut ha notificat aquest dimarts que s’han declarat 677 infeccions noves. Es tracta d’un nivell baix de contagis, per sota del miler que es considera el màxima per considerar que la pandèmia es pot controlar mitjançant els serveis de rastreig de contactes. És una incògnita saber si el retorn a l’activitat tant escolar com laboral després de les vacances implicarà un augment accelerat de nous casos. El Govern va fer caure la setmana passada totes les restriccions que suposaven un impacte en drets fonamentals, però manté restringida l’activitat de l’oci nocturn, que dependria de l’ocupació de llits d’UCI.

Els darrers dies Catalunya ha assolit el 70% de població vacunada amb pauta completa, de manera que afronta aquest retorn a l’activitat en condicions de protecció més elevada davant del virus. La velocitat de propagació fa dies que puja de forma lleugera: ara es troba en el 0,89. Dies enrere el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, preguntat sobre a quina cota podria arribar aquest valor un cop comenci tota l’activitat va explicar que el Govern no parla de projeccions més enllà dels cinc dies. La nota més negativa de les dades d’aquest dimarts és l’elevada xifra de mortalitat. Salut ha reportat 36 morts i el balanç puja a 23.765.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a setembre 14, 2021 | 10:51
    Cal dir-ho setembre 14, 2021 | 10:51
    Si els que no s'han volgut vaccinar, fóssim tots, a l'estiu hauríem estats tots confinats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa