Precaucions importants que hem de prendre si sortim a comprar

Una de les excepcions del confinament és la compra de béns de primera necessitat als supermercats, forns de pa, farmàcies i estancs, però precisament perquè és una de les poques vies per sortir al carrer, cal extremar les precaucions. Les mateixes cadenes de venda han aplicat mesures de protecció entre els seus treballadors, i alhora demanen al ciutadà que sigui responsable. Aquí algunes indicacions per minimitzar el risc si hem de sortir al comprar:

 

Eviteu comprar en família o amb nens. Si podeu fer la compra sols, millor. Les persones que formen part del col·lectiu de risc –gent gran i persones amb malalties cròniques o immuno-deprimides- han de quedar-se a casa.

Mireu de no anar a comprar a primera hora del matí, sinó distribuir al llarg del dia l’acció de compra, així permetreu que es pugui atendre tots els clients i evitar aglomeracions.

No emmagatzemeu innecessàriament aliments. El subministrament de productes de primera necessitat està garantit, i així sereu solidaris amb la resta de consumidors que poden tenir necessitats.

Pagueu preferentment amb targeta de crèdit o a través del mòbil. Si eviteu pagar en efectiu es reduirà el contacte amb l’empleat i tindreu menys risc tots dos.

Utilitzeu els guants que trobareu als establiments per manipular els aliments que no vagin envasats, com la fruita i les verdures.

Recordeu que, per seguretat, mentre duri la situació d’emergència sanitària no podreu fer canvis o devolucions de cap dels productes comprats als supermercats.

Mantingueu la distància de seguretat amb altres clients, de com a mínim un metre, i eviteu fer cua a les caixes. Millor espereu separats el vostre torn.

Durant aquest període d’excepcionalitat, els empleats del supermercat limitaran l’aforament a les instal·lacions, de manera que potser haureu d’esperar fora el vostre torn.

Nou comentari