L’escàndol per presumptes abusos sexuals a Montserrat ara fa 20 anys no ha fet desconfiar els pares que actualment porten els seus fills a l’Escolania, una institució amb segles d’història. En declaracions a l’ACN, han explicat que “estan totalment tranquils”, i han afegit que confien plenament en el centre. De la seva banda, la direcció de l’escola ha assegurat que s’apliquen tots els protocols que exigeix la Generalitat i la Federació d’Escoles Cristianes de Catalunya. A l’Escolania hi estudien més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot el país. Tots els professors són laics i els monjos només tenen presència a l’equip directiu.

 

La direcció de l’Escolania de Montserrat admet que els preocupa els darrers casos de presumpte abús sexual que han sortit a la llum, i que acusen el monjo de Montserrat Andreu Soler. Tot i que va passar ara fa dues dècades, esperen que això no els perjudiqui la imatge del centre que, segons asseguren, compleix amb tots els protocols que s’exigeixen en aquest àmbit. “L’Escolania ha de ser un espai de creixement humà i els infants han de poder estar tranquils i bé”, ha explicat el prefecte del centre, el monjo Efrem de Montellà. 

 

Montellà ha assegurat que el centre compta amb “la plena confiança” dels pares que porten els seus fills, i ha afegit que estan tranquils. El pròxim 3 de març faran la jornada de portes obertes, una oportunitat per conèixer l’escola i la seva manera d’ensenyar. De moment, ja hi ha una borsa de gent interessada i ningú s’ha fet enrere. 

 

“No ens preocupa el contacte dels fills amb els monjos”

 

Els pares de l’Escolania es van assabentar de la denúncia d’abusos sexuals hores abans que es fes pública als mitjans de comunicació, a través d’una carta del pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Segons ha relatat un dels pares, Toni Hortal, “la primera sensació és de dir: què ha passat?, però després reflexiones i veus que ha passat fa molts anys i que, a més, no afecta l’Escolania”. Hortal ha assegurat que el contacte entre els monjos i els infants “no preocupa gens ni mica”. “El problema és que es relaciona Montserrat amb l’Escolania, però mai hi ha hagut un afer com aquest a l’Escolania”, ha dit. Hortal, que és el president de l’AMPA, hi ha portat els seus dos fills i creu que és una “experiència única”. El mateix opina la Miquelina Saborit, qui ha assegurat que els pares confien plenament amb l’escola. “La màxima de qualsevol pare és que els fills estiguin feliços i a l’Escolania tots ho estan”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa