Obertura d’un nou model de botiga eficient a Barcelona ciutat

La nova botiga de Mercadona presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Barcelona ciutat, ubicat concretament al centre comercial Som Multiespai. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, comporta la reforma de l’existent per no adaptar-se als estàndards de qualitat requerits actualment. 

La nova botiga ha suposat una inversió de 3 milions d’euros i té una plantilla de 41 treballadors i treballadores. En la seva reforma han participat 20 proveïdors, que han donat feina a 200 persones durant la fase d’obres. Amb aquesta reforma, ja són 28 els supermercats Mercadona a Barcelona ciutat que disposen del nou model de botiga eficient, d’un total de 43. Pel que fa a Catalunya la xifra ascendeix a 173, d’un total de 250.

El nou model de botiga eficient ofereix novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció “A punt per Menjar”, que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d’accés com en la distribució de les diferents seccions així com la instal·lació d’escales mecàniques que faciliten l’accés peatonal a la botiga des de el carrer.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s’han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l’aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d’il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es

Amb aquesta nova reforma, els clients es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l’objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l’ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l’Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l’autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l’ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

96,8 milions d’euros invertits en la implantació del nou model a Barcelona ciutat

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a Catalunya l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al municipi de Masquefa. La companyia té 250 supermercats a Catalunya, dels quals 173 ja disposen del nou model.

Pel que fa a Barcelona ciutat, des del 2017 i fins avui, la companyia ha invertit 96,8 milions d’euros en la reforma de 23 supermercats i l’obertura de 5 nous (bé sigui obertura neta com ara la botiga Mercadona ubicada al barri de la Sagrada Família o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s’adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar).

La companyia té 1.930 treballadors i treballadores i 43 supermercats a Barcelona ciutat, 28 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient en una clara aposta per  potenciar el comerç urbà, a més de gaudir de barris amb un teixit comercial més ampli que generi sinèrgies entre tots.

Nou comentari