El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos pronostiquen “una nit tranquil·la i sense complicacions”
  • CA

La portaveu dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, ha afirmat aquest divendres que la policia catalana pronostica que aquesta nit de Cap d’Any sigui “tranquil·la” i que no generi “complicacions“. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que els Mossos han dissenyat un dispositiu per la nit de Cap d’Any centrat en la “prevenció” i la “informació“.

Preguntada per si els agents seran més benevolents pel que fa al toc de queda i els desplaçaments que encara es puguin produir cap a la una de la matinada, Escudé ha insistit que el més important serà el “criteri informatiu” d’aquest operatiu. Els agents procuraran que no hi hagi “comportaments de caràcter incívic” i ha garantit que si es produeix una denúncia perquè en algun lloc hi ha una festa il·legal amb més persones del que està permès, els agents es desplaçaran fins al lloc dels fets i miraran d’actuar.

Ara bé, ha assegurat que el cos té clar que en aquesta nit de Cap d’Any haurà de prevaldre el criteri de “proporcionalitat“. S’han de ponderar les actuacions i actuar de la manera quirúrgica i tenint en compte els principis d’oportunitat i de congruència”, ha afegit. És per això que, segons ha explicat, davant d’una possible infracció els agents optaran per fer una primera actuació “de caràcter informatiu“.

Escudé ha dit que els Mossos preveuen que enguany no es repeteixi una festa com la que va tenir lloc fa un any a Llinars del Vallès, una rave que va durar fins el dia 2 i que la policia va haver d’actuar, davant d’una gran indignació social. De totes maneres, ha insistit que la previsió de la policia catalanaés que la nit sigui “tranquil·la” perquè, segons ella, la ciutadania està actuant amb “exemplaritat” darrerament i complint amb les mesures restrictives per frenar l’expansió del coronavirus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pregunto a desembre 31, 2021 | 16:09
    Pregunto desembre 31, 2021 | 16:09
    A casa fem una festa rave. A quina hora hem d'acabar-la???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa