El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’editor Xavier Folch als 83 anys
  • CA

Mor Xavier Folch als 83 anys. L’editor i escriptor va ser fundador de l’editorial Empúries l’any 1984, va ser un destacat militant antifranquista i posteriorment va formar part del PSUC essent diputat al Parlament durant una lesgislatura.

Folch néixer a Burgos l’any 1938 i ja en la seva etapa d’unversitat es va implicar en la lluita antifranquista. En la seva etapa com a professor universitar va participar d’actes com ara La Caputxinada, esdeveniment que va unir universitaris i intl·lectuals catalanistes per mostrar el seu rebuig al règim de Franco. Allà mateix es va celebrar l’assemblea de constitució del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona.

Posteriorment va ser un dels fundadors de l’editorial Empúries. Aquest segell, fundat el 1984, ha publicat autors com Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés, Miquel Bauçà, Enric Casasses, Narcís Comadira, Josep Maria Fonalleras, Biel Mesquida o Josep Palàcios. A més, entre els anys 1980 i 1984 va ser diputat al Parlament pel PSUC en la que va ser la primera legislatura des de la reinstauració de les institucions catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa