Moncloa emplaça les comunitats autònomes a “aprofitar totes les seves capacitats” en la vacunació

Illa i Darias expressen la seva preocupació per l'evolució de les dades

El govern espanyol ha emplaçat aquest divendres les comunitats autònomes a “aprofitar totes les seves capacitats, i especialment el personal d’infermeria” per adquirir velocitat de creuer en la vacunació. “Hem de vacunar, vacunar i vacunar”, ha afirmat la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, després de la reunió del comitè de seguiment del coronavirus presidit per Pedro Sánchez. Segons Darias, “l’objectiu ha de ser que siguin més les persones vacunades que les contagiades“.

Darias ha fet aquestes afirmacions en una roda de premsa on tant ella com el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han expressat la seva “preocupació” per l’evolució de les dades. Segons Darias, les CCAA han adoptat mesures “dures” però “necessàries” i “venen temps de dificultat”. “Els casos seguiran creixent i venen unes setmanes dures de pressió hospitalària, i per tant és molt important reduir la mobilitat i seguir de manera estricta les mesures que van dictant les autoritats sanitàries de cada CCAA”, i “si fem això en un termini curt de temps tornarem a doblegar l’onada”, ha afirmat el ministre de Sanitat.

Tots dos han evitat criticar les comunitats que mantenen un ritme de vacunació baix, però han recordat que l’objectiu és tenir més vacunats que contagiats i arribar a l’estiu. Segons Illa, s’està assolint “una velocitat acceptable” de vacunació amb 14.000 persones vacunades, però “això ha de seguir millorant”. Illa ha recordat que l’objectiu segueix essent assolir un percentatge de vacunats del 70% a l’estiu. “Les CCAA estan totes aplicant el pla de vacunació que ens vam donar conjuntament, i jo he dit que s’adquirirà nua velocitat de creuer el ritme de vacunació”.

Comentaris

    Bot 08/01/2021 2:04 pm
    DICTADURA

Nou comentari