Marín: “Seria una molt bona notícia que el 15 de juny poguéssim passar a fase 3”

La presidenta de la Diputació de Barcelona reclama que totes les administracions "sumin i alineïn esforços"

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha assegurat que seria “una molt bona notícia” que l’àrea metropolitana pogués passar el dilluns 15 de juny a fase 3, després d’una setmana en fase 2. Tot i això, en entrevista a TV3 ha dit que de qui això depèn és de la ciutadania, a qui ha demanat “responsabilitat” especialment en al nova fase 2, que permet més activitats i mobilitat. D’altra banda, Marín ha reclamat a “totes les administracions” que “sumin i alineïn esforços en una sola direcció” per fer front a la pandèmia. Així, ha dit que per sortir de la crisi cal “treballar plegats” i “deixar els discussions”. “És important no mirar enrere sinó endavant”, ha afegit.

A més, Marín ha reiterat la petició perquè els ajuntaments puguin utilitzar el seu romanent i superàvit i ha reclamat que “els recursos dels ciutadans puguin revertir en les ciutats”. L’alcaldessa ha dit que s’està tenint converses amb el govern espanyol i s’ha mostrat “optimista” perquè “es va pel bon camí”.

Pel que fa al cas concret de l’Hospitalet ha xifrat en 20 MEUR les despeses que ha tingut el consistori, encara que ha recordat que aquí caldria sumar-hi l’impacte per als ciutadans i els comerços.

Nou comentari