Madrid tancarà tots els centres educatius i universitats durant 15 dies pel coronavirus

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que tancarà durant quinze dies – a partir de dimecres- tots els centres educatius i universitats per evitar més contagis de coronavirus. Díaz Ayuso ha anunciat la mesura aquest dilluns després del Consell de Govern extraordinari d’aquest dilluns a la tarda i ha assegurat que són “imprescindibles” per l’increment de casos. A banda d’aquesta actuació, també ha anunciat que les activitats quirúrgiques programades i les proves diagnòstiques no preferents es podran suspendre o retardar i també s’aconsella a les empreses que promoguin el teletreball.

El conseller de Sanitat de la comunitat, Enrique Ruiz, ha detallat que en només 24 hores s’han triplicat els casos i que calia prendre “decisions urgents”.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat ha recomanat tancar els centres educatius de les considerades zones de transmissió alta del coronavirus, és a dir, la Comunitat de Madrid, Vitòria i La Bastida. La mesura, anunciada aquest dilluns a la tarda pel ministre del ram, Salvador Illa, s’adoptarà durant quinze dies a partir de dimecres. A més, en l’àmbit laboral es recomana que en aquestes zones s’opti pel teletreball quan sigui possible, així com per flexibilitzar horaris i organitzar torns de treball esglaonats per disminuir al màxim la concentració de persones. També es recomanen les videoconferències. Les mesures s’han pres en el marc del Consell Interterritorial de Salut presidit pel ministre, que ha reconegut que hi ha hagut un canvi “a pitjor”.

Aquest canvi ha obligat a canviar l’escenari del que hi havia fins ara, el de contenció, a un de contenció reforçada. És en aquest marc en què s’enquadren les noves mesures, i Illa ha anunciat que s’està preparant un segon paquet que probablement s’adoptarà demà.

A banda de les mesures específiques per a les zones de transmissió alta, és a dir, la Comunitat de Madrid, Vitòria i La Bastida, el Consell Interterritorial de Salut també ha adoptat mesures per al conjunt de l’Estat.

En concret, es recomana fomentar la cura domiciliària de les persones grans, així com limitar les seves sortides al carrer i l’activitat social.

També es recomana que qui pensi que pot tenir símptomes del coronavirus es quedi a casa i avisi des d’allà els serveis sanitaris.

A banda, es reitera la necessitat d’extremar la higiene personal i s’afegeix la recomanació de no viatjar si no és estrictament necessari.

En paral·lel, Illa ha anunciat que a la Comunitat d’Andalusia s’ha pres la mesura extraordinària de celebrar el partit de futbol entre el Sevilla i la Roma a porta tancada.

Nou comentari