L’oposició retreu a Argimon la manca de concreció sobre els recursos per reformar el sistema de salut

El conseller afirma que amb la pròrroga del pressupost del 2020 es pot gestionar el 2021

La majorai de partits a l’oposició han qüestionat aquest dijous el projecte del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per la manca de concreció pel que fa a recursos. Des de la CUP, la diputada Laura Estrada s’ha mostrat partidària dels 5.000 milions extra que el Govern ha promès invertir per transformar el sistema, però ha advertit que als anticapitalistes els preocupa saber “on es destinaran” perquè el que cal és “un canvi de model” donat que l’actual “ha protegit la concertació público-privada” i “ha menystingut l’atenció primària”. Estrada també ha reclamat augmentar els recursos en polítiques de salut pública, passant del 2 al 6%.

Per part dels Comuns, el diputat David Cid ha reclamat a Argimon “passar de les paraules als fets” i li ha preguntat si pot fer “un diagnòstic acurat d’on estem, a quant estem per arribar al 25% del pressupost de salut per destinar a primària  perquè el potser el podem ajudar en el tràmit parlamentari”. Cid ha remarcat que aquesta “ha de ser la legislatura de l’atenció primària”. Sobre els recursos, el diputat de JxCAT Jordi Fàbrega ha dit que els 5.000 milions es podrien aportar “si no tinguéssim el dèficit fiscal que tenim”. Fàbrega ha admès que caldrà “veure” d’on surten els recursos per fer realitat aquesta promesa.

Argimon ha respost que de moment la pròrroga del pressupost del 2020 els “permet gestionar el 2021” i “esperem que el 2022 puguem treballar un pressupost consensuat en què tinguin predominança les polítiques de Salut”. El conseller també ha explica, en resposta a diverses preguntes, que el nivell de temporalitat del personal de l’ICS és del 17%.

Comentaris

    Psoe.vox son el mateix, miseria pels catalans 02/07/2021 6:13 am
    El deficitfiscal de 20.000 milions uneix als quinquis Psoe.VOX que son el mateix. Icetita, Lamban i voc, genocides per la miseria dels catalans
    Ramon 02/07/2021 10:10 am
    Ara el titellam mediàtic ja té ordees que les "informacions" sobre Sanitat i Interior s'intercanvien els rols. Ara les de Sanitat, negatives, i les d'Interior, positives.

Nou comentari