El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Denuncien una “matança” de gats que han mort enverinats a Albanyà en ple confinament

L’associació Lex Ànima ha denunciat una “matança” de gats a Albanyà (Alt Empordà) en ple confinament per la covid-19. L’entitat diu que en els darrers dies, com a mínim, han aparegut sis gats morts. Tots ells, d’una mateixa colònia controlada pel consistori. Dos dels gats es van trobar agonitzant amb símptomes d’haver estat enverinats. Lex Ànima subratlla que qui va decidir matar els animals va saltar-se l’estat d’alarma per sortir al carrer a posar-los verí i recorda que els fets són delicte (perquè el Codi Penal castiga l’enverinament d’animals amb penes de presó). L’associació reclama formalment als Agents Rurals, al Seprona de la Guàrdia Civil i al mateix consistori que investiguin els fets.

Lex Ànima, l’Associació per a l’Ètica i el Progrés en el Tracte als animals, denuncia que en els últims dies han aparegut com a mínim sis gats morts a Albanyà. L’entitat, vinculada al Col·legi de l’Advocacia de Girona, explica que en un xat de WhatsApp, el mateix ajuntament va informar dels fets als veïns. Els va dir que els animals presentaven “símptomes d’enverinament” i va recordar que “mai aquesta ha de ser la via per solucionar qualsevol conflicte”.

Tots els gats que s’han trobat morts pertanyen a una mateixa colònia felina, controlada pel mateix consistori d’Albanyà. Segons precisa Lex Ànima, a dos dels sis animals se’ls va trobar quan ja estaven agonitzant, i no es descarta que hi pugui haver més gats que hagin mort.

L’entitat subratlla, a més, que aquesta “matança” ha passat en ple estat d’alarma per la covid-19. “De manera que l’autor s’hauria saltat el confinament per sortir al carrer i anar a posar verí als gats,” diuen des de Lex Ànima. L’associació recorda que enverinar els animals incompleix el Decret Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, i que es tracta d’un delicte que el Codi Penal castiga amb penes de fins a 1 any de presó.

Per això, Lex Ànima ha presentat una instància a l’Ajuntament d’Albanyà i requeriments tant als Agents Rurals com al Seprona perquè investiguin l’enverinament de gats al municipi. L’associació també avança que, si es descobreix el culpable i s’arriba als jutjats, estudiarà personar-se com a acusació particular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa