El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les festes majors també hauran fer proves de Covid al públic en balls amb més de 500 assistents
  • CA

El Govern ha recordat aquest dimarts que la nova resolució que entarà en vigor el divendres i que estableix restriccions a l’oci nocturn i festivals també afecta les festes majors. En concret, el Govern ha informat, després de la roda de premsa del migdia, que també s’hauran de fer proves de Covid-19, ja sigui test antígen o PCR o bé demostrin que tenen pauta completa de vacunació, sempre que les activitats musicals impliquin congregar més de 500 persones de peu amb possibilitat de ballar, segons ha explicat el sub-director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria. Durant la compareixença, Llebaria ha recordat que l’oci nocturn no podrà obrir els interiors i que només podrà mantenir l’activitat aquell que pugui fer l’activitat en exteriors. En tots els casos, l’ús de la mascareta serà obligatori tot el temps. L’oci nocturn ja ha dit que impugnarà la decisió.

Llebaria ha dit que les mesures es prenenper l’elevada incidiència del virus sobretot entre la franja de 15 a 29 anys i que per això les restriccions s’orienten a l’oci nocturn per tal de talla la interacció social dels joves en espais que es consideren de risc. Així mateix, ha recordat que s’està produint un canvi de perfil en les hospitalitzacions i UCIs, amb una mitjana de pacient més joves, encara que no ha concretat l’edat exacta.

Pel que fa a la possibilitat que es tornin a celebrar botellots i aglomeracions a les platges, des del Departament d’Interior s’ha informat que els Mossos d’Esquadra i l’autoritat competent en cada cas desplegarà mesures de control per vigilar que es compleixen les normes establertes per frenar la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa