Les famílies de 44 menors confinats a Malta denuncien que els organitzadors del viatge desatenen els seus fills

Es queixen de la manca d'informació per part d'Education First i asseguren que dues de les tres monitores han marxat

Les famílies d’un grup de 44 menors confinats en un hotel a Malta per un brot de coronavirus han denunciat a ‘La Vanguardia’ i a Rac1 que l’empresa organitzadora del viatge per aprendre anglès, Education First (EF), desatén els seus fills, que tenen entre 11 i 14 anys. Segons han explicat a aquests mitjans algunes de les famílies, dues de les tres monitores que acompanyaven el grup han marxat i només s’hi ha quedat una.

El grup va iniciar el viatge cap a Malta el 8 de juliol i tenia previst tornar el 28 però el 19 de juliol l’empresa va comunicar a través d’un missatge als pares que hi havia un positiu al grup i s’activava el protocol. Les famílies es queixen de la desinformació per part d’EF i estan angoixats per la salut dels fills.En una entrevista a Rac1, una de les mares, Laura Turi, ha assegurat que el seu fill i altres nens porten dies amb símptomes i sense rebre la visita de cap metge.

“Quan parles amb els nens et diuen que es troben malament i que només passa algú i deixa un termòmetre i una pastilla a la porta”, ha relatat. A més, també ha afirmat que es van assabentar a través dels seus fills que dues de les tres monitores havien marxat després de donar negatiu i només s’havia quedat allà la monitora que també es trobava aïllada.

Segons aquesta mare, s’estan plantejant prendre accions legals perquè consideren que no estan rebent l’atenció que necessiten. El problema, ha remarcat en declaracions a Rac1, no és que estiguin confinats sinó l’atenció i la manca d’informació per part de l’empresa. D’acord amb la informació publicada per ‘La Vanguardia’, els 44 alumnes del grup que havia de fer un curs d’anglès a Malta estan confinats a l’AX Seashells Suncrest Hotel. N’hi ha 25 de positius i 19 que estan aïllats per ser contacte estret. Alguns tenen febre i segons ha denunciat una mare a aquest diari van haver-se de pagar els testos d’antígens. La monitora que s’ha quedat amb ells, afirmen, “fa el que pot” però és un suport insuficient per als menors.

Fonts diplomàtiques recollides per ‘La Vanguardia’ han assegurat que s’està organitzant un vol per repatriar cap a Espanya els casos positius.

Comentaris

    Doctor Strangelove 22/07/2021 1:23 pm
    Aquests nens, segurament no es mereixen tenir un pares tan ignorants! En fi, per desgràcia els fills no es poden decidir els seus progenitors! Doc.
    Familiars i alumnes, improdents, no tenen dret a queixarse 22/07/2021 2:00 pm
    Però que us pensabeu?, ja us està be, encara no entenem que tot això es de ALT RISC?, no teniu dret ni a protestar,

Nou comentari