El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA estudiarà si posar Pfizer als vacunats amb AstraZeneca és convenient
  • CA

L’Agència Europea de Medicaments estudiarà si l’aposta per posar Pfizer-BioNTech als vacunats amb AstraZeneca és “tan bona com podria semblar”. Preguntat per la situació a Espanya, el cap de l’estratègia de vacunes de l’EMA, Marco Caveleri, ha afirmat que estan al corrent de l’estudi encarregat pel govern espanyol, que demana posar la segona dosi de Pfizer-BioNTech als majors de 60 anys que van rebre la primera d’AstraZeneca. “Recollirem més proves i revisarem tots els estudis per garantir que aquest enfocament sigui tan bo com podria semblar”, ha dit Caveleri. El regulador de la Unió Europea per ara no ha detectat cap senyal “preocupant” entre els vacunats amb la segona dosi d’AstraZeneca. Caveleri ha assegurat que estan vigilant si apareixen casos estranys de trombosi, però per ara l’EMA no ha vist que hi hagi un risc major. El regulador continua recomanant l’ús de la vacuna d’AstraZeneca per a tots els adults, independentment del grup d’edat.

D’altra banda, l’EMA ha assegurat aquest divendres que per ara no hi ha “pressa” per posar la tercera dosi contra la Covid-19, tot i que encara ho està estudiant. “No sembla que s’hagi de córrer a posar la tercera dosi, però necessitem més evidències sobre això”, ha afirmat Cavalieri en referència a les quatre vacunes autoritzades actualment a la UE.

Llum verda a la vacunació d’adolescents amb Pfizer

L’EMA ha aprovat aquest divendres la vacuna de Pfizer per als adolescents d’entre 12 i 15 anys. La decisió s’ha pres després d’examinar els resultats dels assajos clínics que garanteixen la seva seguretat. Després d’una reunió extraordinària aquest divendres els científics experts de l’agència han validat els estudis clínics realitzats amb més de 2.200 adolescents i que indiquen una efectivitat del 100% i la seguretat del vaccí per als menors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa