El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pressió hospitalària baixa, però les UCIs s’alliberen amb comptagotes
  • CA

La pressió hospitalària a causa de la Covid-19 a Catalunya continua donant símptomes de millora. Aquest divendres les dades del Departament de Salut mostren que hi ha 108 persones menys ingressades als hospitals per aquest motiu, en total 2.642. Aquest descens és més lent a les unitats de cures intensives, on hi ha sis persones menys, però el total és de 718. La xifra és elevada i calen entre un mes o dos per eixugar aquesta ocupació, tenint en compte que aquest és el temps de mitjana que un pacient pot estar ocupant un llit de crítics.

Els nous contagis segueixen un ritme estable, per damunt dels 2.000, en concret 2.801 més, confirmats amb proves PCR i TA. De totes maneres, la xifra encara queda lluny del màxim de 1.000 considerat per Salut el paràmetre sostenible pel sistema. Caldrà veure a partir de dilluns, i en les dues setmanes següents, l’impacte que tindrà l’aixecament tímid de les restriccions que va comunicar ahir Salut i Interior.

Aquesta flexibilització també pot comportar un canvi de tendència en els indicadors que fa setmanes que van a la baixa. El risc de rebrot avui ja se situa per sota de 500, en concret passa a 478, havent perdut 23 punts respecte el dia anterior. La velocitat de propagació es manté en el 0,92. La incidència acumulada a 14 dies continua baixant, i passa a 542,34 casos per cada 100.000 habitants, 22,24 punts menys que dijous.

La mortalitat continua en nivells molt alts i aquest divendres s’han notificat 96 defuncions més. El total assoleix ja la xifra de 19.598.

El programa de vacunació continua a un ritme limitat pel volum de dosis disponibles. 18.567 persones a Catalunya ja s’han posat les dues dosis. En total hi ha 194.347 persones amb la primera dosi administrada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa