El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La mortalitat per Covid-19 a Catalunya es redueix un 50% en una setmana
  • CA

La mortalitat per Covid-19 a Catalunya s’ha reduït un 50% en una setmana per efecte de la vacunació, tenint en compte que el grup de persones de més de 80 anys està protegit i s’ha reduït en aquest el número de contagis. Els ingressos a hospitals també s’aniran reduint a mesura que avanci la vacunació dels grups que tenen més possibilitats de necessitar hospitalització en cas d’infectar-se, ha apuntat aquest dijous Enric Álvarez, investigador del grup de biologia computacional de la UPC al programa Els Matins de TV3.

Pel que fa a contagis, Álvarez ha comentat que les dades del descens de contagis “no són tan bones després de l’estat d’alarma”. L’augment de l’activitat tindrà un impacte en els contagis, però la incidència en la mortalitat serà “pràcticament nul·la” i en els hospitals “baixa” perquè hi ha moltes persones vacunades. En contagis s’estava baixant al 40% setmanal i ara la baixada frenarà.

La situació a les UCIs es pot complicar amb persones del grup entre 40-60, la menys vacunada i amb més possibilitats de necessitar ingressar a cures intensives. La clau, apunta Álvarez, és que no es produeixi una explosió de casos en aquesta franja, un grup d’edat en el qual “un de cada 100 entra a la UCI”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa