El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La majoria d’indicadors de la pandèmia continuen estables
  • CA

La majoria d’indicadors de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya es mantenen estables, amb valors baixos. La pressió hospitalària s’ha reduït segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dilluns. De fet, hi ha dues persones menys hospitalitzades a causa dela covid en centres hospitalaris catalans, concretament ara hi ha 345 ingressats. Les unitats de cures intensives es mantenen en el mateix valor que ja van registrar ahir: hi ha 91 persones crítiques ocupant llits d’UCIs.

Pel que fa a nous casos confirmats per proves PCR i test antigènics (TA), Salut notifica 146 contagis nous, una xifra molt baixa tenint en compte els elevats registres que es van informar durant la cinquena onada. El risc de rebrot es manté també com altres indicadors en valores estables: avui manté la posició de 37 punts, una de les més baixes de tota l’emergència sanitària.

La velocitat de propagació o RT és l’indicador que puja, tot i que ho fa de forma molt discreta: passa de 0,82 a 0,85. La incidència acumulada a 14 dies en canvi baixa i passa de 46,75 a 45,49 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat es manté desplomada i en un valor molt baix: manté l’1,49% de diumenge. Els morts es mantenen igual: el balanç és de 23.957.

El 73,5% dels catalans té la pauta completa de vacunació, mentre que un 75% té almenys una dosi posada i el 64,6% dues. La franja de 20 a 34 anys és la que exposa uns nivells més baixos d’immunització. Entre 30 i 34 anys és un 66% el que té la pauta completa, seguida pel a de 20 a 29 amb un 66,5%. Les bones dades epidemiològiques s’expliquen per l’èxit de la vacunació encara que no s’hagi assolit el grau de protecció que la vairant Delta exigeix per arribar a la immunitat de grup. Les dades es notifiquen en paral·lel a l’obertura de la majoria de sectors i a un retorn a la normalitat pràcticament pre-pandèmica, on només la mascareta es manté com a element de protecció, entre altres mesures com la neteja de mans o certa distància social quan sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa