El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La gorra més exclusiva i solidària
  • CA

L’AFANOC, l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, ha presentat la 21a edició del Posa’t la Gorra! La campanya més gran de sensibilització de l’entitat torna amb una gorra més exclusiva que mai, dissenyada per l’artista japonesa Mari Ito i que commemora els 10 anys de la Casa dels Xuklis, el projecte més emblemàtic de l’entitat. L’acte també ha servit per inaugurar el mur de benvinguda de la casa, creat per la mateixa artista.

La protagonista de la campanya serà una gorra commemorativa d’edició molt limitada que s’allunya dels dissenys de grans marques que fins ara havien participat i esdevé un objecte artístic carregat de somnis i bons desitjos. Desitjos sorgits de l’univers floral i oníric de l’artista japonesa, resident a Barcelona. Mari Ito es va implicar amb La Casa dels Xuklis la primavera del 2019 quan va crear el Mural de Benvinguda, una obra floral que rep a les famílies que s’hi han d’allotjar per fer el tractament oncològic als hospitals de referència de Barcelona.

El simbolisme que s’amaga darrere d’aquest mural ens indica que, tot i que el procés de la malaltia és un camí difícil, s’hi pot passar amb l’acompanyament i suport necessaris. “Es tracta d’un passadís per on entren i surten persones amb sentiments i emocions contingudes i també contraposades. En aquest entrar i sortir es barregen sentiments de por, incertesa, angoixa, alegria d’esperança…”, ha assegurat Montse Florensa, vicepresidenta de l’AFANOC, durant la inauguració del mur.

Més de 2.000 acolliments en una dècada

Tanmateix, l’origen de la casa sorgeix també dels somnis i desitjos d’un grup de pares i mares que van fundar l’AFANOC: que els infants i adolescents amb càncer poguessin tenir un futur. Amb aquesta campanya, l’AFANOC vol posar en relleu tota la tasca que es realitza a La Casa dels Xuklis, que després d’una dècada compta amb més de 2.000 acolliments de famílies realitzats.

“Tenir aquest espai ofereix una mica d’estabilitat i tranquil·litat a les famílies que viuen el fort impacte del diagnòstic de càncer en un dels seus fills i els ajuda en el procés de reorganització de la vida familiar”, ha apuntat a l’acte Maria Sanmartí, coordinadora d’activitats a la Casa dels Xuklis.

Campanya simultània

Per primera vegada, la campanya es farà de manera simultània amb les delegacions de Lleida i Tarragona, que posaran en relleu la tasca que realitzen i la importància de La Casa dels Xuklis per a les famílies del territori, principals usuàries del recurs. “Quan tornen a casa, tant l’infant com la seva família viuen un nou procés d’adaptació a una nova situació, possiblement amb limitacions i seqüeles degudes al tractament, que dificulten el retorn a una vida del tot normalitzada. D’aquí la importància de seguir acompanyant de forma integral quan tornen al domicili a través de les delegacions”, ha explicat Victòria Cano, representant de les delegacions de Lleida i Tarragona.

La campanya conclourà amb una festa el 12 de desembre a la plaça Mossèn Ferran del barri de Montbau, just al costat de La Casa dels Xuklis. Enguany, quan ens posem la gorra ajudarem els Xuklis a pintar futurs.

POSA’T la GORRA!…. i ajuda’ns a pintar futurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa