La directora del CatSalut demana “empènyer la població” perquè es vacuni i es contrarresti l’efecte vacances

Craywinckel ha explicat que gairebé el 10% de la gent "es salta la segona cita" per les vacances

La directora de CatSalut, Gemma Craywinckel, adverteix que “hem de contrarrestar l’efecte vacances” per a poder seguir vacunant. “No n’hem llançat cap ni una, perquè tenen un període de conservació llarg”, ha explicat, tot i que ha demanat “apretar a la població” sobretot en la franja de 20 a 40 anys, que és “susceptible de tenir complicacions”. “Hi ha poca percepció de pandèmia al carrer”, ha lamentat després de demanar mantenir la precaució. Craywinckel ha demanat mantenir el toc de queda perquè la situació “serà impossible de frenar” del contrari.

Craywinckel ha explicat que gairebé el 10% de la gent “es salta la segona cita” i lamenta que “això genera mola distorsió”. La directora de CatSalut assegura que el Departament no citarà per la segona dosi en cas que algú no s’hagi presentat: “Hauran de demanar-la proactivament, però és clar que els vacunarem“.

“No es pot fer obligatòria la vacuna, però hem de posar tots els mecanismes perquè la gent es vacuni”, ha explicat Craywinckel, que ha demanat “complicar la vida de les persones que no s’hagin vacunat” com a mesura de pressió.

Sobre la situació epidemiològica, la directora de CatSalut ha dit que “a les UCI hi ha vora 560 pacients, una davallada clara, però encara no estem per tirar cohets”. “Estem estabilitzats en el nombre de contagis, pel que la situació està encara agafada amb pinces”, ha afegit. “Sempre és molt més fàcil omplir que buidar, però ja han disminuït les entrades”, conclou.

Comentaris

    S3rj1 12/08/2021 9:28 am
    Apretar a la població... que facin bé la feina i que ens deixin d'apuntar com responsables dia si dia també. Mirin a França com funciona la vaccinació després de l'implantació del passaport sanitari.

Nou comentari