Padrós (Col·legi de Metges de Barcelona): “Cal rastrejar, rastrejar i rastrejar”

El president dels metges demana al Govern que aprofiti qualsevol ajuda que se li ofereixi per aturar la covid-19

El president el Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha dit aquest dimecres que és necessari “rastrejar, rastrejar i rastrejar” per frenar els brots de la covid-19 a Catalunya. En declaracions a Catalunya Ràdio, Padrós també ha dit que cal fer tests a la població, fins i tot a la que es consideri que està “sana”. El metge ha dit que “no s’ha d’esperar el virus, cal anar-lo a buscar”.

D’aquesta manera Padrós valorava el debat sobre els rastrejadors, que el Govern considera que té els suficients. Padrós fa costat en aquest tema a Magda Campins, cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, que va assegurar que calen uns 2.000 rastrejadors.

“Escòcia, que té una població més petita, té una xifra de rastrejadors similar”, ha dit Padrós, que considera que el rastregi ha de servir per “dissenyar polítiques de confinament més selectives” necessàries perquè “tindrem brots i haurem de conviure amb el virus fins a dos anys”.

Padrós també ha considerat que Salut hauria d’acceptar l’ajuda que ofereixen els ajuntaments per rastrejar, per poca que sigui: “Hem d’aprofitar tots els recursos que se’ns puguin oferir, si l’ajuntament i la diputació tenen recursos que poden ser aprofitables per rastrejar jo no descartaria res, els aprofitaria tots”.

Nou comentari