El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ja hi ha més persones immunitzades que casos de covid-19 des de l’inici de la pandèmia
  • CA

Ja hi ha més persones amb les dues dosis de la vacuna que contagis des del començament de la pandèmia. 657.722 catalans ja han rebut les dues dosis de la vacuna, i si hi sumem la vacuna monodosi de Janssen la xifra arriba a 687.175. Des de l’esclat de la pandèmia al febrer del 2020 s’han detectat 654.000 casos.

A més, un 26% dels catalans (1.700.000) té la primera dosi i, per tant, algun grau d’immunitat davant la covid-19.  1 de cada 10 catalans majors de 16 anys ja tenen la pauta completa de les vacunes, i en el cas dels majors de 80 anys la xifra s’enfila fins les 9 de cada 10. Més de la meitat de les persones de 70 a 79 anys ja han rebut la primera dosi.

Un 65% dels treballadors essencials tenen la primera dosi, tot i que la vacunació als col·lectius essencials es va aturar per prioritzar col·lectius més grans o de risc. Ara, el TSJC ha donat 10 dies al Departament de Salut perquè la taxa de vacunació de policies espanyols i guàrdies civils instal·lats a Catalunya assoleixi la que tenen els agents dels Mossos d’Esquadra. Alba Vergés, ha lamentat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els policies espanyols i els guàrdies civils “interfereix” en l’estratègia de vacunació. Vergés ha defensat que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l’estratègia estatal que es va decidir reprendre la vaccinació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa