Ja hi ha més persones immunitzades que casos de covid-19 des de l’inici de la pandèmia

1 de cada 10 catalans majors de 16 anys ja tenen la pauta completa de les vacunes

Ja hi ha més persones amb les dues dosis de la vacuna que contagis des del començament de la pandèmia. 657.722 catalans ja han rebut les dues dosis de la vacuna, i si hi sumem la vacuna monodosi de Janssen la xifra arriba a 687.175. Des de l’esclat de la pandèmia al febrer del 2020 s’han detectat 654.000 casos.

A més, un 26% dels catalans (1.700.000) té la primera dosi i, per tant, algun grau d’immunitat davant la covid-19.  1 de cada 10 catalans majors de 16 anys ja tenen la pauta completa de les vacunes, i en el cas dels majors de 80 anys la xifra s’enfila fins les 9 de cada 10. Més de la meitat de les persones de 70 a 79 anys ja han rebut la primera dosi.

Un 65% dels treballadors essencials tenen la primera dosi, tot i que la vacunació als col·lectius essencials es va aturar per prioritzar col·lectius més grans o de risc. Ara, el TSJC ha donat 10 dies al Departament de Salut perquè la taxa de vacunació de policies espanyols i guàrdies civils instal·lats a Catalunya assoleixi la que tenen els agents dels Mossos d’Esquadra. Alba Vergés, ha lamentat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els policies espanyols i els guàrdies civils “interfereix” en l’estratègia de vacunació. Vergés ha defensat que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l’estratègia estatal que es va decidir reprendre la vaccinació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys

Nou comentari