El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acomiaden una infermera per publicar fotos d’un nounat amb un defecte de naixement
  • CA

Una infermera d’un hospital de l’estat de Florida, als EUA, ha estat acomiadada després de publicar fotos a les xarxes socials d’un nounat que va néixer amb un defecte de naixement, segons ha informat el canal nord-americà NBC News. Els responsables del conegut Jackson Memorial Hospital de Miami van saber el que havia passat el 8 de setembre, segons ha explicat una portaveu del centre.

Sierra Samuels, una infermera que presta els seus serveis a la unitat de cures intensives de nounats de l’hospital floridià, va compartir la foto del bebè amb gastrosquisis —es tracta d’un defecte de naixement de la paret abdominal que fa que els intestins sobresurtin del cos— als seus comptes personals a les xarxes socials. A més a més, la dona publicava les imatges del pacient amb alguns comentaris dirigits als seus seguidors.

Els responsables de l’hospital van obrir immediatament una investigació al voltant dels fets en considerar que es podria haver comès una violació de la privacitat del nounat. El 15 de setembre la infermera va deixar de treballar.

Publicar fotos de pacients a les xarxes socials sense autorització es considera un fet que viola clarament les normes que proteigeixen la informació mèdica i sobre la salut de les persones, que és confidencial. Les fotos de Samuels a les xarxes socials anaven acompanyades amb frases: “La meva nit anava bé i aleshores boom!” i “Els vostres intestins van posturejar (sic) per estar a l’interior, no fora del nadó. #gastrosquisis,” segons WFor-TV, el primer mitjà que es va fer ressò de la història.

La gastrosquisis és un defecte de naixement a la paret abdominal (àrea de l’estómac), en el qual els intestins del nadó surten del cos a través d’un orifici a la banda del melic. Aquest orifici pot ser petit o gran i de vegades també poden sortir altres òrgans, com l’estómac o el fetge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa