El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La incidència continua baixant, però la velocitat de propagació torna a pujar
  • CA

La incidència de la Covid-19 continua baixant aquest dilluns en què comença l’inici de curs, moment que marca també la tornada a la normalitat després de les vacances estiuenques. Segons les dades del Departament de Salut, la incidència a 14 dies ha baixat uns sis punts fins a situnar-se en els 111 casos per cada 100.000 habitants. Per contra, la velocitat de propagació ha tornat a pujar de forma lleugera col·locant-se en 0,86. També presenta un lleuger increment la taxa de positivitat, que se situa en un 3,41%.

La pressió hospitalària en canvi manté el seu ritme de baixada amb dues persones menys ingressades amb Covid-19 a planta, en total 738. A les UCIs també hi ha hagut un descens de pacients, en concret set menys, en total 266. El nivell de casos nous confirmats per PCR i TA continua sent baix: es notifiquen 217 casos aquest dilluns. El risc de rebrot ha caigut dos punts, fins a 92. Pel que fa a morts, no es notifiquen noves defuncions i el balanç continua sent de 23.729.

Aquestes són les dades de la pandèmia quan comença un nou curs que suposa una recuperació de la mobilitat i, per tant, aixeca temors d’una nova onada de contagis. De produir-se, una cosa que els experts donen per fet perquè la malaltia no s’eradicarà, començaria una sisena onada la forma del qual vindrà determinada per l’efecte de les noves condicions que hi ha: número de persones vacunades i tipus de restriccions que s’implementin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa