Iberia repatriarà més de 6.000 persones en vols especials

L’aerolínia Iberia ha informat aquest dissabte que més de 6.000 persones estan sent repatriades en vols especials que la companyia ha organitzat amb el suport del Ministeri d’Afers exteriors, de les ambaixades i consolats d’Espanya a l’exterior, així com de les ambaixades dels diferents països a Espanya.

Des que es va iniciar la crisi per l’expansió del coronavirus, Iberia ha operat vols de repatriació amb l’Argentina, l’Equador, Colòmbia, el Japó, el Perú, Polònia, República Dominicana, el Senegal i l’Uruguai, i té altres previstos a països com l’Equador, Panamà, Algèria i, subjectes a l’autorització dels respectius països, també l’Argentina i el Perú.

En total, si Iberia aconsegueix els permisos necessaris de cada país, estarà operant més de 20 vols especials amb els quals haurà facilitat que més de 6.000 persones puguin tornar als seus domicilis. En aquests vols viatgen, sobretot, espanyols des de diferents països, però també ciutadans estrangers quan els respectius governs ho permeten.

A més, des que es va declarar l’alerta, més de 70.000 persones, han viatjat en els vols regulars amb països com els EUA, Mèxic, Cuba, Costa Rica, el Brasil o Xile.

PONT AERI SANITARI

En col·laboració amb Fenin (Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària) i el Grup Oesía d’alta tecnologia, l’aerolínia ha programat tres vols amb Xangai que aterraran a Madrid els dies 30 i 31 de març i l’1 d’abril, i que portaran a Espanya 90 tones de material sanitari. Després d’aquests, està previst operar tres vols setmanals amb el mateix objectiu.

A més, juntament amb Inditex, Iberia operarà també altres dos vols a Xangai i a Narita -pendents encara dels permisos- amb sortida els dies 28 i 31 de març. En el primer es portarà material sanitari i en el segon ciutadans espanyols que estiguin pendents de tornar.

També des de Brussel·les i Munic, Iberia ha portat ja 23 respiradors donats per uns petits empresaris, que s’han destinat a muntar UCIs als hospitals Gregorio Marañón, La Paz, Infanta Sofía, d’Alcázar i el Clínico San Carlos.

DONACIONS A HOSPITALS

A més, la companyia ha donat prop de 9.000 edredons, 2.200 coixins i 2.200 fundes de coixins per a l’hospital de campanya muntat a Ifema. A aquest hospital ha enviat també altres 20.000 unitats entre necessers, raspalls i pasta de dents, mitjons i pintes, entre altres articles.

A principis d’aquesta setmana la companyia va donar també a l’Hospital Gregorio Marañón més de 5.000 bates sanitàries de cel·lulosa que pertanyien al seu servei mèdic. La seva ONG ‘Mano a mano’ sumava altres 1.400 bates sanitàries de barrera contra agents infecciosos per a l’hospital.

Nou comentari