Els homes que maltractin la parella no podran comunicar-se amb els fills

El consell executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei per combatre la violència vicària: aquella que s’aplica contra els fills per fer mal psicològic a la mare. Tal i com ha informat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, aquesta nova normativa modifica els articles del Codi Civil català sobre la guarda, les estades i comunicacions dels menors; i els progenitors amb indicis fonamentats d’haver comès actes de violència familiar o masclista tindran prohibides les estades, les visites i les comunicacions amb els seus fills. Així mateix, els pares també tindran prohibides les comunicacions i relacions amb els fills si es troben en un procés penal per atemptar contra la vida, la integritat física o moral, la llibertat o indemnitat sexual de l’altre progenitor o els fills, i també en els casos que aquest estigui a presó pel mateixos delictes.

Quan hi hagi un procés civil de separació o divorci, el jutge podrà establir un règim d’estades o comunicacions, en interès del menor, sempre que aquest hagi estat escoltat. Les modificacions en l’àmbit del dret civil sorgides del decret llei que s’aprova avui seran d’aplicació immediata pels tribunals amb l’objectiu de fer disminuir les xifres de menors que moren a mans dels seus pares.

Tal i com apunta l’Agència Catalana de Notícies (ACN), actualment el Codi Civil català ja exclou de la guarda dels fills el progenitor contra el qual hi ha una sentència ferma i quan hi ha indicis fonamentats de violència familiar o masclista, la normativa actual no recull l’obligació expressa cap al jutge pel que fa a les estades dels fills amb el progenitor violent. Ara mateix en situacions de violència familiar o masclista, aquesta prohibició de comunicació és només una possibilitat que pot valorar o no el jutge. També cal tenir en compte que els tribunals acostumen a prioritzar que les relacions entre pares i fills no es trenquin, fins i tot en casos de violència familiar o masclista.

Comentaris

  Persecució de gènere Novembre 30, 2021 | 16:55
  Aquesta persecució als pares i als homes en general acabarà malament. Com si no hagués mares a puntapala que maltracten els fills.
  Anna Novembre 30, 2021 | 17:23
  I les dones que maten al marit a ganivetades si, oi racista femellista? Quants ajuntaments han sortit per la matança del pobre marit? Zero pur feixisme
  Albert Novembre 30, 2021 | 17:38
  Molt conciliador tot plegat. Si més no, per empitjorar la situació.
  Tano Novembre 30, 2021 | 18:14
  Bravo, i si fos possible, jo enviaria als maltractadors a una illa deserta al mig del pacífic, fins que es podreixin i morin de gana.

Nou comentari