El Govern estudia tancar bars i restaurants o restringir el servei a menjar per emportar

Manté reunions amb el sector per abordar noves mesures contra la Covid que anunciarà aquest dimecres al migdia

El Govern mantindrà aquest dimecres al matí una reunió (11 hores) amb el sector de la restauració per tal d’abordar les mesures contra la Covid-19 que té previst anunciar en una roda de premsa telemàtica a partir de les 13.30 hores. El portaveu del Gremi de la Restauració de Barcelona, Vicenç Llorca, ha explicat a El Món que esperen que en la trobada es plantegin les opcions que el Govern proposa a un dels sectors més severament afectats per la pandèmia. Però el cas és que una de les opcions que es plantegen és el tancament de bars i restaurants de forma temporal, d’entrada per a quinze dies, en un moment en què el número de contagis va en agument i molts experts aconsellen reduir la interacció social. Fonts del Govern indiquen que sobre la taula també hi hauria la possibilitat que es permeti fer menjar per endur, però que el consum no estigui permès ni dins ni fora.

Llorca ha assegurat que el Govern no està negociant cap mesura concreta amb el sector, que precisament aquest dimarts ja ha expresat el seu desacord amb l’establiment de noves mesures restrictives perquè consideren que representen un estigma per als seus negocis.

El Govern ha advertit aquest dimarts que Catalunya es troba a les portes d’una segona onada. De la seva banda, el doctor en Física de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Àlex Arenas, ha dit en una entrevista a ‘El Món’ que cal reduir la mobilitat, aconseguint teure “de la circulació un 1,5 milions de persones fins al febrer”.

Nou comentari