La Generalitat fa tancar els bars sense esperar el TSJC

Només deixa en suspens els aspectes sobres drets fonamentals, com la prohibició de reunions de més de sis persones

El Govern no pensa esperar una resolució del TSJC que l’avali explícitament per publicar les noves restriccions per frenar la Covid-19, que considera que entren en vigor un cop apareguin al DOGC al voltant de les 01:00 hores de la nit de dijous a divendres, ha dit en un comunicat. En la nota admet tenir constància que el TSJC no resoldrà aquest dijous la qüestió de les noves mesures per deterninades qüestions sobre les quals vol més informació, però tot i així el Govern diu que el paquet de restriccions entraran en vigor “de manera immediata” un cop apareguin al DOGC. Els bars i restaurants, per tant, ja no podran obrir aquest divendres, perquè no són cap dels punts vinculats als drets fonamentals.

Segons el comunicat, la resolució publicada al DOGC inclourà una disposició en la qual es deixarà en suspens, fins que el TSJC es pronunciï, els tres aspectes que afecten els drets fonamentals: la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte.

La resta de punts de la resolució, que inclou el tancament de bars i restaurants o la limitació al servei de menjar per emportar, entrarà en vigor aquesta mateixa matinada, indica el Govern, que recorda que “totes les noves mesures es prenen amb urgència per fer front a l’increment de contagis de la COVID19 i tallar-ne l’expansió al més aviat possible”.

Nou comentari