El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern manté la mascareta al pati de l’escola
  • CA

La conselleria d’Educació ha informat aquest dijous que no està “sobre la taula” retirar les mascaretes dels patis de les escoles, tal i com va recomanar el Comitè Científic Asessor de la Covid-19 a principis de novembre en un informe. La secretària general del departament, Patrícia Gomà, ha explicat en una roda de premsa que l’augment de casos de coronavirus d’aquests darrers dies a tot el país i sobretot a les escoles catalanes que s’ha produït des que es va difondre l’informe ho desaconsella: “No crec que sigui el moment“.

Segons informa aquest mateix dijous l’agència Europa Press, Gomà ha assenyalat que a les escoles, els alumnes menors de 12 anys no estan vacunats, i aquest element fa que el departament de Salut descarti prendre una decisió que pugui no ser “prudent“. En diverses ocasions, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha informat que la intenció del Govern és que l’escola sigui el primer lloc on desaparegui la mascareta a Catalunya.

El cap del departament havia arribat a parlar de treure la mascareta a l’interior de les aules, sobretot per una qüestió pedagògica. No obstant, assenyalava que aquesta retirada del tapaboques arribaria tard, i no s’atrevia a posar cap data sobre la taula. Ara, però, el Govern descarta treure la mascareta al pati. Tractant-se d’un espai exterior, es donava per fet que seria un lloc on, en breus, es podria retirar aquesta mesura de protecció contra la Covid-19.

Argimon deia fa unes setmanes que calia aparcar la idea de retirar les mascaretes de les aules d’aquí poc. Explicava que la confluència entre el coronavirus i la grip feia que no fos gens recomanable retirar-les, i apel·lava a la “cautela i a la “prevenció” per tal que s’entengués que la mascareta es mantindria durant la tardor i l’hivern. Així mateix, assenyalava que la barreja de coronavirus i grip en un mateix escenari provocava que ara calgui fer “més proves diagnòstiques que mai“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa