El Govern encara busca un candidat que es posi al volant de Salut Pública

El càrrec de secretari de l'agència governamental està vacant des de fa més d'un mes, després de la dimissió de Joan Guix

El 29 de maig passat es va fer públic que l’epidemiòleg Joan Guix abandonava el càrrec de secretari de Salut Pública a la Generalitat de Catalunya per motius de salut. Des d’aleshores el Govern no ha nomenat cap substitut. Aquest buit està causant preocupació en l’àmbit sanitari, que considera molt important disposar d’un referent en Salut Pública, sobretot en l’actual situació de pandèmia de Covid-19 i amb un degoteig de brots que a Lleida ja ha obligat a prendre mesures més dràstiques. Els brots continuaran apareixent i a l’octubre s’espera segona onada.

De moment, però, pel que fa a aquest relleu no hi ha novetats a traslladar, segons ha reconegut la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquest dimarts en roda de premsa. “En aquests moments no se’ns ha traslladat a qui se li vol fer l’encàrrec, però m’imagino que en els propers dies podrem anunciar la persona que substituirà Joan Guix”, ha afirmat Budó.

Budó ha afegit que li consta que des de Salut “estan treballant en la substitució” i que “quan tinguin la persona adient per desenvolupar la tasca” portaran “el seu nomenament al Govern”. La portaveu ha seguit manifestant que s’està treballant per omplir el buit: “M’imagino que estan buscant el perfil de la persona adequada, estem buscant una persona del seu nivell i imagino que no és fàcil”.

La persona que hagi de substituir Guix es trobarà sobre la taula alguns assumptes que cremen i amb els quals el Govern es pot enganxar els dits, com és ara el rastreig de contactes de positius de Covid-19, tasca que depèn del contracte per 17 milions d’euros amb Ferrovial, i que sembla que el Govern estaria mirant de modificar o cancel·lar a causa de crítiques rebudes. Budó ha explicat que el rastreig de contactes de la Covid-19 fins a nova ordre es troba en mans del call center de Ferrovial i que també es treballa en el reforç del sistema de Salut Pública amb la contractació de 108 persones de diferents perfils per poder “fer seguiment més diari i personal dels contactes” de nous positius.

Nou comentari