La Generalitat publica un diccionari en línia amb 40 termes sobre el coronavirus

El TERMCAT i el Departament de Salut han posat en línia un diccionari de termes relacionats amb el coronavirus per aclarir dubtes. L’eina permet conèixer la diferència entre confinament i aïllament o saber en què consisteix la quarantena. L’espai aclareix també dades sobre el nom oficial de la malaltia, que és COVID-19 i el del virus que la provoca, el coronavirus SARS-CoV-2.

El diccionari en línia aplega prop de 40 termes relacionats amb el virus.

Aquí alguns dels termes que es poden consultar:

Aïllament

Conjunt de mesures que s’apliquen a una persona amb una malaltia contagiosa durant el període en què la malaltia és transmissible per a evitar el contagi d’altres persones.

Confinament

Fet de tancar algú dins un espai limitat per motius diversos, com ara la salut pública, la seguretat ciutadana o l’aplicació d’una sentència judicial.

Coronavirus

Família de virus amb RNA monocatenari de sentit positiu, de forma esfèrica i amb càpsida de simetria helicoidal, amb un diàmetre de 80 a 130 nm, que presenten un embolcall amb espícules en forma de pètals o punxes.

COVID-19

Malaltia respiratòria causada pel coronavirus SARS-CoV-2, que produeix símptomes similars als de la grip, com ara febre, tos, dispnea, miàlgia i astènia, i que quan afecta persones immunocompromeses o amb altres patologies prèvies de base pot derivar en una pneumònia greu.

Nou comentari