Fiscalia demana arxivar la investigació sobre la Covid a les residències

La Fiscalia ha demanat al jutge que s’arxivi la investigació sobre les presumptes irregularitats que hauria comès el Govern en la gestió de les residències de gent gran durant l’etapa més dura de la pandèmia de la Covid-19. Segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el fiscal considera que no es va poder cometre un delicte d’homicidi imprudent, perquè no veu cap relació entre les morts dels pacients i el trasllat a centres sanitaris. No obstant, cal recordar que la Guàrdia Civil va assegurar en una ocasió que s’havien arribat a barrejar persones infectades amb d’altres que no ho estaven. Ara bé, el fiscal tampoc no veu indicis de malversació en la contractació d’uns serveis que va fer la Generalitat, en la qual apareixia l’exconseller d’Esquerra Republicana de Catalunya Xavier Vendrell.

Segons informa aquest mitjà, el ministeri públic considera a dia d’avui que no hi ha cap “element objectiu” que demostri que el desplaçament de pacients amb símptomes de coronavirus amb altres pacients que estaven sants provoqués morts. També s’assenyala que aquestes persones no van poder-se fer un test per saber si estaven infectats de la Covid-19 perquè en aquell moment de la pandèmia el material sanitari era molt escàs i no hi havia disponibilitat per a fer proves. Així mateix, i segons apunta aquest diari, el fiscal recorda que no hi havia un protocol per a trasllats. Així mateix, també exculparia d’encobriment la presidenta de dues patronals de residències, María Cinta Pascual.

Cal recordar que les residències de la gent gran es van convertir en un dels llocs on hi havia més mortalitat durant el primer confinament de la pandèmia. Molts avis i àvies van morir en aquests centres per culpa de la seva vulnerabilitat i per la propagació que va tenir el virus dins de les residències.

Comentaris

    jac Novembre 17, 2021 | 08:31
    Aquí ningú es responsable , confinaments il·legals , etc ,etc i no passa res .

Nou comentari