El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els experts de la UPC empitjoren el pronòstic de la Covid-19 per Catalunya
  • CA

Els experts de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que fan seguiment de les dades de la Covid-19 a Catalunya han empitjorat aquest dilluns el seu pronòstic sobre la situació de la pandèmia al país. Segons han indicat a través de Twitter, es confirma que la velocitat de propagació a Catalunya havia pujat fins a 1 a finals de la setmana passada. “Podem confirmar que Catalunya es trobava a finals de setmana passada amb R entorn de 1”, han afirmat. “Malauradament amb molts indicadors apuntant a l’alça”, han afegit.

A més a més no auguren res de bo: “Indicadors de mobilitat i positivització apunten a clar empitjorament els dies vinents”. Apunten que “la millora del Camp de Tarragona s’ha aturat i a la Catalunya Central-Girona hi ha zones de clar empitjorament”. També ressalten que Girona ha superat “el límit de 5% de positivització”. La conclusió a la que arriben, valorada la situació en diferents punts del territori és que “en conjunt” hi ha “un clar empitjorament de la situació”.

Els experts creuen que “els dos dies vinents seran claus per veure si s’apunta cap a un creixement de l’epidèmia de nou”. Adverteixen que “si es consoliden les tendències, les dades seran dolentes marcant una clara tendència a l’alça respecte fa dues setmanes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa