El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Escuela de Todos exigeix que s’apliqui la sentència del 25% de castellà
  • CA

L’entitat Escuela de Todos ha exigit al Govern que dicti “immediatament” les instruccions per “fer eficaç” el “model de conjunció lingüística” a l’escola catalana. En altres paraules, l’entitat ha afirmat que si la sentència no entra en vigor en els propers dos mesos es personarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per “sol·licitar l’execució de la sentència”. Així doncs, l’agrupació es posiciona a favor de la decisió del TSJC d’obligar a les escoles públiques a impartir el 25% de les classes en castellà.

“No hi ha cap raó que pugui justificar l’incompliment de la sentència, per la qual cosa convidem la Generalitat a assumir la nova realitat jurídica i a canviar el sistema educatiu català per adaptar-lo a la Constitució i a l’ordenament jurídic”, ha explicat Escuela de Todos en un comunicat aquet divendres. D’aquesta manera, l’entitat ha demanat a l’executiu que no “aprofundeixi” en el “clima de crispació i enfrontament que intenta generar entre els catalans” en “rebutjar una obligació tan bàsica” com complir un mandat judicial.

Per aquest motiu, l’agrupació ha exigit que el Departament d’Educació faci un comunicat i dicti a “tots els centres catalans que modifiquin els projectes lingüístics que no respectin almenys un 25% de matèries troncals o similars en castellà i en català“. A més, també ha reclamat que l’Inspecció d’Educació garanteixi el compliment d’aquestes instruccions, ja que tal com ha descrit l’entitat, el govern espanyol té “l’obligació de garantir l’ensenyament en castellà a tot el sistema educatiu espanyol i això també inclou a Catalunya”.

El TSJC ha fet pública la sentència aquest divendres i ha donat 10 dies a la Generalitat per confirmar que ha rebut la resolució i que té un termini de dos mesosperqué Educació posi les eines necessàries per fer complir la decisió del Tribunal. Tot i això, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha assegurat que la resolució del TSJC “no canvia res” i ha afirmat que forma part del procediment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Justice a gener 21, 2022 | 22:34
    Justice gener 21, 2022 | 22:34
    Que extrany que es diguin "escuela de todos" en castellà. Jo proposso fer "escola de tots" i portar el 25% de català obligatori a la resta d'espanya. Si no ho accepten nosaltres tampoc tenim que acceptar-ho.
    • Icona del comentari de: Ray a gener 22, 2022 | 10:32
      Ray gener 22, 2022 | 10:32
      Crec que no ho entens, aqui el castella es llengua Co oficial, a Burgos el Catalá no ho és pas.
  2. Icona del comentari de: Pep a gener 22, 2022 | 07:55
    Pep gener 22, 2022 | 07:55
    Escuela de todos?. Escuela Franquista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa