El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC proposa combatre el model sexual “coitocèntric” des de les aules
  • CA

Esquerra Republicana ha plantejat en el Parlament de Catalunya “combatre” el model de sexualitat “imperant” coitocèntric i “heterocentat”, que “gira al voltant del plaer dels nois i els homes”, segons ha pogut saber ‘El Món’. La proposta l’ha fet el grup republicà en els treballs previs del Ple de les Dones, una iniciativa de la presidència del Parlament que se celebrarà l’1 de juliol. El coitocentrisme és una de les batalles del feminisme contra un concepte que es considera que tendeix a jerarquitzar les relacions sexuals i porta a confondre relacions sexuals amb coit.

Al ple de l’1 de juliol només hi participaran dones i s’hi s’aprovarà una declaració que s’ha consensuat en les reunions prèvies que s’han celebrat els darrers dies amb participació de 400 entitats presents al Consell Nacional de les Dones de Catalunya i les diputades de la cambra catalana.

El coitocentrisme és una de les qüestions que s’ha portat a discussió en el grup que ha estat treballant sobre la qüestió de prevenció i l’educació sexuals. En aquest context, ERC ha plantejat que “l’educació afectivosexual amb perspectiva de gènere ha de ser present en tots els nivells de l’educació reglada, incloent-la en el currículum educatiu”. Així doncs, la proposta implicaria apostar per combatre el model sexual que prioritza el coit.

De moment és una incògnita si aquest aspecte, que és un d’entre molts altres, figurarà en la declaració que s’aprovarà en el ple de l’1 de juliol, que omplirà l’hemicicle exclusivament de dones. 

La declaració que s’aprovi dilluns s’elevarà al ple ordinari dels dies 25 i 26 de juliol. Aquesta declaració es podrà presentar posteriorment en cimeres internacionals on té presència el Consell Nacional de les Dones de Catalunya. A banda, el Parlament de Catalunya podria acollir un ple monogràfic i, a més, es vol que la feina feta pel ple de les dones tingui continuïtat dins de la cambra catalana.

El text que s’ha consensuat, però, gira sobretot al voltant d’assumptes com la participació política, les disciminacions laborals i econòmiques i la violència masclista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa