Entra en vigor el passaport Covid

El document permet viatjar dins la UE qui hagi estat vacunat, hagi passat la malaltia o tingui una PCR negativa

El Certificat Digital UE Covid, conegut com a ‘passaport Covid’ ha acabat el seu període de proves i ha entrat en vigor aquest dijous. Es tracta d’un document que permet la circulació lliure de persones dins la Unió Europea durant la pandèmia, i acredita que la persona portadora del document ha estat vacunada completament, ha passat la malaltia en els darrers sis mesos o que s’ha fet una prova amb resultat negatiu recentment.

Aquest document l’atorguen les comunitats autònomes. A Catalunya, per exemple, es pot obtenir en format digital o paper a través de La Meva Salut. Un cop la persona entre dins del portal amb les seves credencials, cal entrar a l’apartat ‘Informes i Resultats’ i posteriorment anar a ‘Certificat Digital UE Covid’. El mateix sistema detectarà si l’usuari és mereixedor o no del passaport sanitari. Aquest document, però, només tindrà vigència durant un any; fins el juliol del 2022.

Aquest document no és obligatori, però facilita les coses. Permet creuar fronteres amb facilitat, sense haver de caure en restriccions sanitàries, com per exemple confinaments obligatoris. Igual que amb les mascaretes, els nens i nenes menors de 6 anys no tenen la necessitat de tenir aquest passaport. És a dir, que no estan obligats a fer-se cap prova. La resta de menors sí que s’han de fer una prova, i els fills de les persones que no han de confinar-se perquè ja estan vacunats, també podran saltar-se la quarantena.

Comentaris

    Anna 01/07/2021 1:17 pm
    Estic vacunada de les dues dosis he intentat treure'm el certificat de covid europeu i em diu que no els consta que estigui vacunada,comencem bé...He trucat al 061 tal i com em deia i m'han dit que ja em trucaràn,veurem?

Nou comentari