El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els nous contagis exploten a dos dies de Cap d’Any
  • CA

El número de nous contagis confirmats per proves PCR i tests d’antígen han explotat a dos dies de Cap d’Any. Segons les dades de Salut actualitzades aquest dimarts, s’han notificat 2.965 casos nous. També ha augmentat de forma significativa el número de persones que han acabat a una UCI, concretament 37 persones més, portant el total a 374 llits ocupats per pacients amb Covid-19. Els ingressats en hospitals són avui 40 més, i el total se situa en 1.776.

Disminueix el risc de rebrot en 34 punts, de 377 a 343, i també baixa la Rt, d’1,16 a 1,09. El càlcul d’aquests indicadors, però, no corresponen amb la realitat, en el sentit que la fórmula que s’utilitza no reflecteix la situació epidemiològica. Per tant, no hi ha millora. Els nous morts segons les dades són 58 en les darreres 24 hores.

Les dades negatives es confirmen quan s’espera que entre demà i demà passat es comencin a reflectir a les estadístiques els contagis que s’hagin pogut produir els dies 24, 25 o 26, en què hi havia el perill d’un augment de la mobilitat, multiplicant les possibilitats del virus d’aprofitar les intearccions socials per reproduir-se.

El Govern va confirmar ahir que de moment deixa les mesures igual com estaven des del dia 21, aixecant les veus en contra d’alguns experts que esperaven mesures per contenir la mobilitat per Cap d’Any. De totes maneres, la consellera de Salut, Alba Vergés, va dir que no es descartava res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa