El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els MosSOS tornen a la protesta sorpresa: tancada a la comissaria de l’Eixample
  • CA

La plataforma MosSOS torna a la càrrega amb una nova protesta sorpresa. Una vintena de membres d’aquesta plataforma que reivindica els drets laborals del cos s’han tancat aquest migdia a l’ABP de L’Eixample de Barcelona. De fet, hi havia una protesta convocada per a dos quarts de sis de la tarda, en demanda d’una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per reclamar els preacords arribats entre el departament i els representants sindicals del cos. Ara el col·lectiu MosSOS ha fet una crida per les xarxes per tal de sol·licitar efectius que facin costat a la protesta.

 

Segons un comunicat, signat pel sindicat SAP FEPOL, la protesta és “per continuar denunciant la precària situació que des de fa massa temps venim aguantant”. “Una greu situació provocada per la manca d’inversió pública en polítiques de seguretat”, emfatitzen. Així mateix, avisen que aquesta manca d’inversió i efectius “posa en risc el sistema de seguretat pública i els propis efectius policials”. La manca d’efectius la situen sobre els 2.000 agents.

 

 

Els policies preveuen que “es tancaran sis sectors de trànsit” i retreuen que  “es mancomunin les guàrdies de les unitats d’investigació bàsica”. Així mateix sospiten que es mancomunaran les guàrdies del servei d’informació. També posen el crit al cel per l’ús de les ARRO que tenen una “disponibilitat absoluta” a més de “l’exigència a les BRIMO” que acumulen, segons els sindicats, 3.000 hores de treball. “El proper que ens queda per veure és el tancament de comissaries per manca d’efectius”, apunten. També ressalten que alguns municipis comencen a utilitzar seguretat privada. MosSOS acusa al Govern no només d’incomplir els acords de fa més de deu anys sinó el de les reunions celebrades el passar mes de desembre.

Més informació en breu

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa