Els Mossos d’Esquadra crearan una Comissaria específica de la Dona per impulsar i coordinar les accions contingudes en un nou pla per lluitar contra la violència masclista. El pla consta de 20 mesures que el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha presentat aquest divendres. En aquest sentit, l’1 d’abril es posarà en marxa un canal de missatgeria instantània per assessorament i informació sobre violència contra les dones. El nou model que implantarà el pla vol garantir i millorar la prevenció i oferir una atenció qualificada i especialitzada a les dones i els seus fills, així com potenciar la investigació policial dels fets delictius en aquest àmbit. També es vol reduir els processos de victimització i afavorir la denúncia.

El nou pla renova l’actual, que funciona des del 2012. Interior ha impulsat una revisió a fons amb l’objectiu de millorar l’atenció policial a les víctimes de violència de gènere i ho ha fet a partir d’una exhaustiva diagnosi dels serveis i procediments vigents. El pla s’anirà implementant de manera progressiva i s’estableix en diferents fases. Una de les primeres mesures a aplicar és la posada en marxa d’un canal de missatgeria instantània gestionat pels Mossos d’Esquadra per tal que les dones afectades en algun aspecte per la violència masclista puguin rebre assessorament i informació personalitzada. Així, amb el número 601.00.11.22 es podrà contactar amb els mossos per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes.

Aquest canal no va orientat a gestionar incidències o emergències i no substitueix el telèfon d’emergències 112. La idea és que faciliti a les dones conèixer les eines de què disposen, els drets que les assisteixen i com a pas previ, en cas necessari, a la denúncia policial. També en l’àmbit tecnològic, es farà ús de les noves tecnologies per part dels Grups d’Atenció a la Víctima (GAV) en el seguiment de les víctimes per tal d’afavorir el contacte directe amb aquestes. Per exemple, es farà ús de la videoconferència ja sigui en assessoraments o durant el seguiment. Durant el 2020, tots els Grups ja van incorporar el material tecnològic necessari i les llicències que permeten aquestes connexions. El pla preveu també crear un aplicació sobre violència de gènere.

Es millorarà també la formació i especialització dels efectius policials que treballen en l’àmbit de la violència de gènere i es farà una enquesta per avaluar la intervenció policial en dones que han denunciat. A més, s’instaurarà un pla d’autocora per a professionals que presten serveis als Grups d’Atenció a la Víctima i s’establirà nou material preventiu i s’actualitzarà el dirigit a escoles i gent jove.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Caixa fart d'imatge a març 20, 2021 | 08:35
    Caixa fart d'imatge març 20, 2021 | 08:35
    Tot això en detriment de les comissaries de seguretat ciutadana, fa anys que estem sota mínims i només fan que crear unitats a mida per endollar companyes que no serveixen per a res. Quina professionalitat!!!! Molta igualtat i la majoria de mosses no poden ni fer un detingut sense l'ajuda d'un company.

Nou comentari

Comparteix