El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els directius de l’educació pública lamenten que no es facin PCRs abans de la reobertura
  • CA

L’Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya (Axia) lamenta que les PCR d’automostra als professionals no es facin abans de la reobertura de les escoles. Així ho explica a l’ACN la seva portaveu, Núria Prunés, que afirma que fer les proves abans de tornar a l’escola, i no quan comença, hauria donat més seguretat. Des d’Axia asseguren que “naturalment les escoles han d’obrir, com van fer al setembre” però abans, diuen, s’hauria d’haver fet els cribratges per una reobertura “més segura per a tothom”, tant els treballadors com els alumnes. “Començar el dia 11 sense tenir els resultats i els cribratges fets pot resultar perjudicial per tota la comunitat educativa”, lamenta. Per això, demana “que les coses no es facin tard”. “Si ja estava previst i anunciat (que es farien PCR), creiem que fem tard una altra vegada i ens agradaria que les coses es facin quan toca, que era abans de començar el trimestre”, afegeix.

Alhora, denuncia que a la gran majoria de centres encara no han arribat els dispositius anunciats per a professorat i alumnat. Per això, activar els plans d’aprenentatge virtual en cas de retardar l’inici del trimestre suposaria també un problema.

Sobre l’actual nombre de contagis i la possibilitat que es generin baixes entre el professorat, Prunés assegura que els centres ja tenen el mecanisme previst però assenyala també que hi ha especialitats amb més dificultat per trobar substituts. “Es van acumulant problemes difícils de solucionar, sobretot per garantir el dret dels alumnes a aprendre”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa