El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els contagis cauen per sota dels mil en un dia sense distorsió de l”efecte cap de setmana’
  • CA

Els nous contagis confirmats per PCR i TA mostren aquest dimarts una xifra que sorprèn perquè per primera vegada després de moltes setmanes en un dia que se situa fora de l’efecte del cap de setmana (que acostuma a ser dilluns o festius, quan es registren menys proves perquè hi ha menys activitat) els positius se situen per sota de mil, que és el llindar que Salut ha marcat habitualment com el desitjable per considerar que la pandèmia està sota control. Cal remuntar-se al 8 de desembre —dia festiu i pont— per trobar un dimarts amb una xifra tan baixa de nous contagis, 499 en aquell cas.

Aquesta dada s’acompanya també amb altres indicadors que milloren: el risc de rebrot abandona la zona de risc molt alt i ingressa a la de risc alt després de prdre quatre punts i passar de 202 a 198. La indicència acumulada a 14 dies baixa a 219,46 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació recula una dècima, fins a 0,92. La taxa de positivitat es retalla fins a 4,63%.

La pressió hospitalària es redueix amb 55 pacients menys ingressats, en total 1.585, però cinc ingressos nous a les UCIs fan incrementar de nou l’ocupació de llits de crítics fins als 502.

Les defuncions notificades són 26. Ja hi ha 581.079 primeres dosis posades i 208.901 segones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa