El TSJC tomba l’ozonoteràpia per curar la Covid

El tribunal defensa que "no existeix evidència científica que el tractament pugui aportar beneficis per a la curació"

Tot i que un jutjat de Barcelona va autoritzar l’ozonoteràpia per a curar la Covid, aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia ha tombat la cautelaríssima que permetia aquest tractament en considerar que “no existeix evidència científica que el tractament pugui aportar beneficis per a la curació”. La jutgessa justifica la seva decisió en la falta d’assajos clínics i la resolució de l’Agència Espanyola del Medicament, que no considera en el moment actual “l’ús compassiu”, el que al·legava el pacient en qüestió, com una opció idònia per a l’administració d’ozó.

La Conselleria de Salut de la Generalitat ja s’havia manifestat en contra de l’ozonoteràpia a un centre hospitalari en anar ” en contra del criteri sanitari establert”. De fet, els equips jurídics del departament havien interposat “de manera immediata” al·legacions contra aquesta decisió, que Salut considera una ingerència sobre les avaluacions clíniques dels professionals.

L’ozó no està autoritzat com a medicament per les agències reguladores i el seu ús no està contemplat en els protocols d’actuació del Servei Català de la Salut (CatSalut), tot i que una doctora li hagi receptat al pacient en qüestió. A més, segons Salut pot tenir efectes secundaris com a irritació per la seva inhalació o dificultat respiratòria, tos i flebitis si l’administració és intravenosa, han advertit des del departament.

Així, el departament i ara el TSJC sostenen que no hi ha cap evidència de la seva utilitat per a la prevenció o tractament del Covid-19, i per contra, hi ha “riscos potencials” del seu ús, pel que cautelarment tomba la seva aplicació.

Comentaris

  Cal dir-ho 02/09/2021 4:57 pm
  El TSJC que és un hospital o un jutjat espanyol especialitzat en salut ? S'hauria de vigilar la salut mental de la justícia espanyola, notablement l'hereva directa de la justícia franquista que encara avui en plena "trransició78" eterna, no ha aconseguit evolucionar cap al sentit comú i la democràcia.
  Tano 02/09/2021 4:58 pm
  Des de quan els jutges son científics?. Quin fàstic de país. De continuar així ben aviat aquests senyors es dedicaran a fer de cirurgians, i pobrets de nosaltres. País de meuques.
  Doctor Strangelove 02/09/2021 5:52 pm
  Ah, l'oci nocturn s'ha de tancar dins de locals no ventilats, però tots els hiperventilats com jo podem sortir, sense cap mesura i com si res esdevingués, amb la terregada botellera no vax a infectar del coronavirus a tota la població. Molt bé iaios, la coherència al poder judicial espanyol. Si és el que dic sempre jo, doneu el poder a un jutge cutre espanyol i us arreglarà Espanya. Doc.
  Dictadura 02/09/2021 7:57 pm
  Dictadura sanitària. Si un s'ho paga ha de tenir tot el dret a provar qualsevol teràpia que vulgui. Estar en un hospital no pot implicar la incapacitació per decidir per un mateix. Si el noi es mor ningú se'n responsabilitzarà de no haver-li permès provar una alternativa.

Nou comentari