El doctor Antoni Sisó demana no vacunar a “grans espais”

El president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària assegura que "tothom rebrà la trucada" de la vacuna

El president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Antoni Sisó, ha assegurat aquest dilluns que no és una gran idea vacunar massivament en grans espais. “No ens acaba d’agradar“, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. El metge ha explicat que “els grans espais estan preparats per altres coses, però no per a fer una atenció mèdica”. L’explicació que ha donat l’expert és que a vegades la gent que es vacuna pateix reaccions “immediates” i necessiten una atenció mèdica. “En un espai d’aquest tipus no pots atendre de la millor manera“, ha dit.

Per altra banda, ha demanat calma i ha assegurat que “tothom rebrà la trucada” per rebre la vacuna contra el coronavirus, però ha recordat que “el criteri depèn de cada centre”. Ha dit que els centres primer prioritzen trucar persones que tenen un elevat percentatge de malalties, o que depenen d’una medicació o que presenten dependència. “També aquelles persones que no poden desplaçar-se i que el metge els acostuma a atendre a casa”, ha afegit.

Comentaris

  Un ciutadà 29/03/2021 5:21 pm
  Pel que he pogut seguir i informar-me, ara al nostre país via Madrid estan disponibles els vaccions d'Astra-Zeneca que estaven aturats a l'espera de decissions que s'havien de prendre a nivell mundial, sobre possibles efectes secundaris funestos, ara des de Madrid han decidit que aquest vaccí es pot injectar a persones fins a 65 anys. Per una altra banda les persones de més de 80 anys que viuen a casa seva, vull dir fora de residències d'ancians, encara les estan vacunant (en manca un 30%), però no hi ha estoc suficient de vaccí Pfizer, diuen que arribaran al nostre país a l'abril, d'ací uns dies. Per la qual cosa les persones de la franja d'edat entre 66 i 79 anys no tenen ara per ara data de vaccinació. Si no ens assabentem d'això podrem estat discutint tot el què vulgueu i maldient tothom, sense solucionar res, però les coses son així. Repeteixo el vaccí que hi ha ara és l'acumulat d'Astra-Zeneca i s'injecta a persones de 60 a 65 anys, per la qual cosa, si no hi ha vaccins Pfizer no es pot continuar la vaccinació a les persones d'edat més de 80 que encara manquen, ni la franja de 66 a 79 la qual n'és la següent.
  Maria 29/03/2021 5:06 pm
  Cadascú en diu la seva, ara els "grans espais" son criticats. Si son "espais petits", per què hi ha més risc de contagi i per què s'ocupa espai d'altres malalts amb d'altres patologies... En una pandèmica tot s'acumula alhora i tot es complica, tots n'hem d'ésser més conscients.
  Pol 29/03/2021 4:55 pm
  Una mica de calma i d'assossec. Una pandèmia ja ho té tot això, una cosa és una epidèmia temporal o passatgera localitzada en un regió del planeta i una altra cosa una pandèmia amb totes les incerteses del món alhora, entrebancs deguts a la fabricació "deslocalitzat" de material essencial, complicació logística en la fabricació i distribució de vaccins a nivell mundial, a sobre dubtes de l'eficàcia dels vaccions sobretot degut a la pressa que tothom té... mentrestant cal preparar-nos per a la propera onada. Sovint hom com més de pressa vol anar, més a poc a poc va. Ànims al senyor deseperat i a tothom !
  Un avi desesperat 29/03/2021 8:50 am
  Tinc 70 anys, hi passat 3 càncers, i això pel que es veu no es de persona de risc, ja que encara no me'n posat la vacuna, però per altra banda, un simple cuidador d'una persona gran, ja li han posat. Si això es normal que vingui Déu. La Inseguretat Social d'aquest país està perduda, anacrònica i fora de si, i els polítics sense cap neurona en el seus cervellets de merda. .
  42
  161
  Respon
   Un altre avi 29/03/2021 5:34 pm
   Una mica "normal" si que ho és dins de l'anormalitat de la situació pandèmica. Un simple "cuidador" o "simples cuidadors" que entraven i sortien cada dia de residències d'ancians poden ésser perfectament la causa principal de tanta incidència i morts en aquests centres, ho demostra que els centres que es van "tancar" i fer quarantena amb el personal a dins, ho van superar millor. A més cal recordar que en aquests centres hi resideixen persones que sovint tenen patologies, la majoria si no en tinguessin viurien a casa seva. tal com les persones grans que tenen "simples cuidadors" la majoria els necessiten car son dependents. Per la qual cosa sembla molt encertat vacunar persones "simples cuidadores" de persones ancianes.

Nou comentari