El 73% dels llits de les UCI els ocupen pacients no vacunats

"La majoria d'ells estan en edats en què s'oferta la vacunació", especifica la secretària de Salut Pública

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat en roda de premsa que el 73% dels pacients que han requerit entrar a la UCI no estaven vacunats. “La majoria d’ells estan en edats en què s’oferta la vacunació”, ha especificat. En el cas dels ingressos a planta, el 63’5% dels ingressats durant la cinquena onada eren pacients no vacunats. “Insistim molt en la vacunació de les franjes de més edat”, ha recordat. Ara, Salut prioritza la vacunació a partir dels 30 anys per la variant “més transmissible i que escapa més de la vacuna”.

Alguns dels pacients vacunats que ocupen llits de crítics tenien només una de les dues dosis de la vacuna. “La vacuna no és perfecta, per això hi ha alguns casos de vacunats que han de ser hospitalitzats”, ha defensat Cabezas.

Per això, Cabezas ha insistit en la necessitat de mantenir la distància de seguretat, fer quarantenes en cas de ser contactes estrets i dur la mascareta en espais interiors i en espais exteriors en cas que no hi hagi distància de seguretat.

Quadre cedit per Salut

Comentaris

    fat boy 29/07/2021 6:04 am
    I anar fent, com el Met de Ribes.

Nou comentari