El 70% dels contagis de Covid a Catalunya es produeixen a casa

La resta d'infeccions es produeixen en reunions socials, a l'àmbit laboral, a l'escolar o en hospitals i geriàtrics

El 70% de les infeccions de Covid a Catalunya es donen dins les llars, el 58% entre convivents i l’11% restant per les visites d’amics i familiars. Així ho indica un estudi que ha fet públic TV3, que subratlla que els contagis solen produir-se perquè algun dels membres del nucli de convivència s’ha encomanat en algun altre entorn. Els contagis en reunions socials fora de la llar són un 14% del total, al qual se sumen el 7% que es dona en l’àmbit laboral, el 5% de l’escolar i el 2% d’hospitals i centres geriàtrics. En total, un 28%. L’informe recull les infeccions del mes de desembre de Catalunya sense la ciutat de Barcelona, les dades de la qual encara s’han d’introduir.

Comentaris

  LlunyDeCat 15/01/2021 6:08 pm
  L'Apocalipsi que s'apropa: els comportaments de gran part de la població europea i d'Amèrica (Nord i Sud) és directement proporcional al grau d'incompetència de gran part dels carallots que governen aquests Estats. Tota la purriassa de conspiracionistes, complotistes ignorants que fa gairebé un any que rebutgen la màscara per protegir-se i protegir els altres, callaran d'aquí poc perquè el que està arribant és 100 voltes pitjor que al Febrer 2020. Al Japó ha aparegut una nova variant del virus duta per turistes que venien de Manaus (capital de l'Estat de l'Amazones). Manaus és un caos total i els hospitals ja no tenen oxígen. Els malalts moren ofegats. Estan traslladant per avió els malalts a altres Estats del Brasil però encara no saben si la nova variant és la causa de l'explosió d'infeccions. Els asiàtics fa molts anys que utitlitzen màscares per protegir-se. Al segle XX tinguerem una Apocalipsi 1939-45 i al segle XXI en tenim una altra. I aquesta, a causa de collonades de governants i complotistes, potser causarà proporcionalment les mateixen víctimes. Gairebé a cap país els governants segueixen les recomanacions dels epidemiòlegs, dels especialistes de malalties infeccioses. Dret cap a l'abisme. I alhora que tenim aquests temps apocalíptics, el Mal ix arreu del món. Sembla que la Pandèmia s'ha obert la capsa de Pandora.
  un marcià per l'espai sideral 15/01/2021 5:53 pm
  Encara us creieu aquesta mentida? On ha anat la grip? Penseu per vosaltres mateixos i deixeu de veure la tele. Tanmateix, amants de la tirania, feu cas dels amos i poseu-vos la vacuna. No hi ha res com tenir confiança amb els vostres pròcers, els honrats i sacrificats polítics, que sempre volen el millor per a tots vosaltres.
  Sentit comú 15/01/2021 4:52 pm
  Però els periodistes perquè no informeu millor ? El títol de l'article és sensacionalista, és clar que la majoria de contagis es produeixen i es manifesten a les llars. La majoria de les persones, tret de les que no tenen llar o passavolants, es passen com a mínim 8 hores seguides a casa, les que estan confinades 24 i els que fan teletreball o no estan ocupades, solament surten per a abastir-se i pareu de comptar... Per arribar fins ací no cal fer "enquestes" ni trencar-se gaire el cap. Però ve-t'ho ací, que les persones que encomanen la covid-19 a convivents de "bombolles" han estat en altres llocs, locals, indrets... o no ? Per això és lògic que com menys mobilitat i interacció hi hagi fora de la "bombolla", menys gent portarà la malaltia a ca seva. Per això també és necessari, malgrat el fred ventilar habitatges i netejar-nos les mans sovint malgrat que siguem a casa nostra.
  Raül 15/01/2021 3:07 pm
  L'estudi és correcte però al profà li fa arribar a conclusions errònies. És veritat que la majoria de contagis són a la llar però és que els contactes íntims a la bombolla familiar són inevitables a menys que obliguem a tothom a viure sol. En definitiva, algú agafa la covid i li passa a la seva parella i fills, inevitable. El contagi que va portar la covid a casa va ser de fora de la bombolla, aquest és el contagi que podia evitar-se i que va provocar en el cas de la família típica 3 contagis (parella i 2 fills) estadísticament hi ha mes contagis a dins de la bombolla però això no significa que siguin el contagi clau. Per això es parla tant de bombolles, per això es redueix l'activitat social fora de casa i per això es recomana (fútilment) el teletreball, perquè aquesta és la forma de reduir l'entrada de la covid a les bombolles familiars que després s'estén a dins de la bombolla com la pólvora, cas extrem un residència de gent gran, si hi entra tota la bombolla=residència té moltíssims números de ser exposat a la Covid.
  Ricard 15/01/2021 1:15 pm
  Estudi molt mal explicat. Com pot ser que els 70% dels contagis passin a casa? Els virus sorgeixen a les cases??? És impossible nois! Cal dir que les infeccions es fan fora de casa. I a casa es multipliquen.
  Doctor Strangelove 15/01/2021 12:56 pm
  Doncs tanquem les cases i tothom cap al bar, melons! Doc.
  I do? 15/01/2021 11:36 am
  Si és com diu la notícia, tots al carrer per protegir-nos de les cases....

Nou comentari