Educació defensa que les mesures per contenir la Covid-19 a les escoles “funcionen”

La secretària general del departament admet, però, que estan "preocupats" per l'impacte que tindrà en els centres l'augment de contagis a tot el país

El Departament d’Educació ha expressat aquest dijous la seva “preocupació” pel “creixement de la incidència del virus” de la Covid-19 a nivell comunitari i l’afectació que això suposa per a les escoles, ha advertit la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, en roda de premsa per fer balanç de l’inici de curs en el context de pandèmia. Cuenca ha dit que aquest augment de la incidència en la comunitat “inevitablement tindrà un impacte en les escoles”. 

Tot i això, el Govern defensa que “les mesures que tenim adoptades en els centres estan funcionant, perquè estan contenint la propagació” dins dels centres. Cuenca ha assegurat que “no estem tenint brots dins de les escoles, els contagis vénen de fora i aquesta tònica s’està mantenint”. Malgrat tot, l’increment de la corba a Catalunya es trasllada als centres escolars perquè “l’escola no està aïllada del seu context comunitari”.

Cuenca ha assenyalat que la “prioritat i objectiu” del Govern continua sent “garantir el dret a l’educació” i el “compromís” és “mantenir les escoles obertes”. Ara bé, ha indicat que perquè sigui possible es necessita també “que la comunitat i la societat mantingui el mateix nivell de compromís perquè els sacrificis que estan fent els alumnes i les escoles per contenir les infeccions i que no hi hagi brots a les escoles es vegi reflectit en el compromís de la societat”.

Cuenca ha dit que malgrat que hi hagi un agument de contagis en el grup d’edat entre 15 i 19 anys, Educació mantindrà les mateixes mesures als centres de secundària perquè les xifres que tenen els ofereixen un retrat “estable” de la situació.

El Govern demana a la societat “la mateixa exigència” que s’ha imposat l’escola, “que ho està fent molt bé i amb molt d’esforç”, però ha recalcat que cal “un compromís de la ciutadania per mantenir les mesures de protecció personal”. D’aquesta manera podrà “baixar la corba de contagis i l’afectació al sistema” podrà ser menor, de manera que el departament podrà “fer la seva feina, que és garantir el dret a l’educació”.

Educació ha informat que actualment hi ha un sol centre confinat i des de l’inici de curs n’hi ha hagut vuit. “És un nivell d’afectació molt baix”, ha subratllat Cuenca. En relació als grups estables n’hi ha actualment 2.128 confinats, el 2,96% del total. “Això vol dir que els alumnes estan acudint amb normalitat als centres educatius i el 94% ho han fet des de l’inici del curs escolar, sense interrupció ni haver-se de confinar cap vegada”, ha dit la secretària general d’Educació.

Pel que fa a personal docent, hi ha 2.238 persones confinades, un 1,4% del total i el 63% dels professionals que s’han hagut de confinar ja han tornat al seu lloc de treball.

Nou comentari