Les discoteques alerten dels límits en el control de les mascaretes

Joaquim Boadas diu que els locals poden avisar i recordar els clients que han de dur-la posada

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha sortit aquest dissabte en defensa dels empresaris de l’oci nocturn i de les dificultats que considera que tenen per controlar que els clients portin la mascareta a l’interior de les discoteques. En declaracions a Rac1, ha assegurat que les sales no poden fer de policies. “Hi ha cartelleria a tots els locals i també personal recordant l’obligació de portar mascareta i de no consumir mentre es balla, però no tenim una persona de control per cada client”, ha insistit.

En aquest sentit, Joaquim Boadas ha demanat no “criminalitzar” el sector perquè, segons ell, no es pot estar a sobre de cada usuari. “Això sí, aquelles persones que reiteradament no compleixen se les pot fer fora per no respectar la normativa del local i en virtut del dret d’admissió“, ha afirmat el secretari general de la patronal de les discoteques. Joaquim Boadas ha afirmat que la patronal ja va deixar clar a la Generalitat que a la resolució de l’obertura d’aquests tipus de locals quedés clar que els negocis no es poden fer responsables de si la gent porta la mascareta o no, però sí limitar-se a recordar i informar els clients.

Per altra banda, el secretari general de Fecasarm ha reconegut que hi ha hagut algun problema amb el certificat covid. “Hi ha dificultats per descarregar-lo o no es llegeix correctament el QR, i això fa que es generin moltes cues”, ha explicat Joaquim Boadas. També ha afirmat que hi ha clients estrangers que no saben que han d’anar a un CAP a aconseguir el certificat per poder entrar al local. Així mateix, ha assegurat que l’aplicació ‘Liberty Pass’, que està impulsada per la mateixa Fecasarm, és “millor“. També ha lamentat que estigui proliferant els passaports covid falsos per un preu de 150 euros.

Comentaris

  Ricard 09/10/2021 1:27 pm
  Fecasarm, darrerament molt fatxenda, ens hauria d'explicar quants morts per covid són assumibles segons ells. Sí, ells que diuen que ells sí saben gestionar gernacions, a diferència de la "perversa" Administració Pública.
  un ciutada 09/10/2021 6:39 pm
  certificat covid i com perdre la privacitat clinica :)
   Ricard 09/10/2021 8:20 pm
   Efectivament. Però tampoc és obligatori anar a la discoteca.
    Albert 09/10/2021 9:27 pm
    Efectivament ni de conya. Tot plegat és ridícul i insultant. A la major part de l'estat no es demana aquesta bestiesa i els indicadors es mantenen en baixada, i el mateix passa en molts indrets d'Europa i els EUA. Degut a que s'arriba a situacions totalment absurdes i de les quals no fa falta gaire cap per imaginar-les, queda clar que tot això no te res a veure amb la salut i sí amb un ànsia de control i autoritarisme mèdic molt perillós. Em refereixo a que, a hores d'ara, els avis poden barrejar-se amb no vacunats en bars normals, però els joves, que no tenen gairabé cap risc vacunats o no, no ho poden fer ja no en discoteques i sales de concerts, és que ni tan sols en bars musicals, cocteleries i semblant. Se'ls està culpabilitzant d'una manera exagerada i és un insult quan, amb tot tancat i no permès veure avis en residències, algun "sanitari" (d'aquests que pontifiquen sobre ètica i moral) o treballador de residències els hi contagiava.
  Albert 09/10/2021 9:26 pm
  Tot plegat és ridícul i insultant. A la major part de l'estat no es demana aquesta bestiesa i els indicadors es mantenen en baixada, i el mateix passa en molts indrets d'Europa i els EUA. Degut a que s'arriba a situacions totalment absurdes i de les quals no fa falta gaire cap per imaginar-les, queda clar que tot això no te res a veure amb la salut i sí amb un ànsia de control i autoritarisme mèdic molt perillós. Em refereixo a que, a hores d'ara, els avis poden barrejar-se amb no vacunats en bars normals, però els joves, que no tenen gairabé cap risc vacunats o no, no ho poden fer ja no en discoteques i sales de concerts, és que ni tan sols en bars musicals, cocteleries i semblant. Se'ls està culpabilitzant d'una manera exagerada i és un insult quan, amb tot tancat i no permès veure avis en residències, algun "sanitari" (d'aquests que pontifiquen sobre ètica i moral) o treballador de residències els hi contagiava.

Nou comentari