El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La directora del CatSalut vol el passaport Covid a la cultura i gastronomia
  • CA

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, considera que el passaport Covid s’hauria d’aplicar també en espais tancats com restaurants, teatres o cinemes. En una entrevista a TV3, ha assenyalat que es tracta d’una decisió que no està presa pel Govern, ja que l’executiu ho abordarà la setmana que ve, però ha assenyalat que cal estar atents a les dades epidemiològiques perquè és una mesura “que s’hauria de fer” davant d’una contagiositat “altíssima” de la malaltia.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha posat com exemple espais o esdeveniments com casaments, festes, teatres, cinemes i restaurants. “Estem parlant d’espais tancats, on s’acumula molta gent i no tens cap mesura d’aïllament efectiva“, ha manifestat. També ha recordat que durant l’epoca de fred -tardor i hivern- la majoria d’activitats es fan en espais tancats, i que des de l’estiu la percepció al carrer és que la pandèmia “s’ha acabat” perquè hi ha molta gent vacunada, relaxant així les mesures protecció personal com la mascareta, la distància o el rentat de mans.

De totes maneres, Craywinckel ha admès que no és cap garantia d’entorn absolutament segur limitar l’entrada a espais només a gent que té el passaport Covid, ja sigui perquè estan vacunats, perquè tenen una prova negativa, o perquè fa poc que han superat la malaltia. El cas és que una persona vacunada també pot contagiar, però no amb tanta efectivitat. És per això que ha insistit que la protecció augmentaria. A més, creu que implementar aquesta mesura ajudarà a augmentar les taxes de vacunació, ja que animarà a part de la població que no s’ha vacunat per “por a la punxada” o per “mandra“. La responsable del CatSalut no ha amagat la seva “preocupació” per les dades de la pandèmia a Catalunya, que fa setmanes que van en ascens, a les portes de Nadal. Per això, creu que s’han de prendre mesures per evitar que els contagis segueixen creixent i evitar situacions com s’estan vivint en alguns països europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa